.
Nona ‘t Jolle
zondag 7 mei 2023

Nona 't Jolle volgt Sander Gillis op als Ketnet-wrapper

Wanneer zien we haar voor het eerst?

Zondagochtend werd in het Ketnet-programma Kingsize Live bekendgemaakt wie de opvolger wordt van Sander Gillis. Die nam op 31 maart na tien jaar afscheid als Ketnet-wrapper. De keuze is gevallen op Nona ’t Jolle.

De 18-jarige Nona ‘t Jolle is geboren en getogen in Antwerpen, waar ze vorig jaar afstudeerde aan de afdeling woordkunst-drama in Pius X. Nona groeide op met Ketnet en was tussen haar 10 en 12 al geregeld te zien in Karrewiet en als ‘rode lopertje’ (kindreporter achter de schermen). Nona haalde vorig jaar de finale van Wie wordt wrapper? en werd daarvoor geselecteerd uit meer dan 4000 kandidaten. Momenteel is Nona ook te zien in de jongerenreeks wtFOCK.

Dat Nona een veelzijdig talent is, kunnen de Ketnetters dit najaar ook zien in Hilly Skate, een nieuwe fictiereeks die zich afspeelt in de skatescene en waarin Nona de titelrol van Hilly vertolkt. Ook in het echte leven is Nona gek op skaten. Verder zou ze elke dag pannenkoeken kunnen eten en houdt ze van gezellige rommel. Ze is ook een hevige supporter van de Rode Duivels en kent naar eigen zeggen een life hack voor ieder probleem.

Nona ‘t Jolle:"Ik ben enorm vereerd dat ze mij gevraagd hebben als nieuwe wrapper. Van kleins af aan heb ik altijd een groot Ketnet-hart gehad. Het was mijn grootste droom om ooit wrapper worden, en die komt nu uit. Ongelofelijk zot!

Ze kijkt er ook naar uit om te kunnen samenwerken met de andere wrappers: “Vorig jaar zat ik samen met Nidal, Thomas en Héritier in de finale van Wie wordt wrapper?. Dus dat wordt een heel fijn weerzien! Ik vind het enorm cool dat ik samen met Sarah mag wrappen, want ik ben opgegroeid met haar als wrapper. En ik ben ook een grote fan van multitalent en spring-in-‘t-veld Gloria. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen! Letsgoooo!”

Nona debuteert op woensdag 17 mei als wrapper.

Annemie Gulickx, netmanager Ketnet: “De wrappers zijn voor Ketnet de kers op de taart, de mayonaise op de frieten, de slagroom op de dame blanche. Ze maken alles beter. Daarom hebben we na het vertrek van Sander beslist om zijn lege plek in te vullen met Nona. Een jong talent dat we de komende tijd alle kansen willen geven om te groeien. Ik geloof ook dat de Ketnetters haar snel in hun armen gaan sluiten.”


Bio van Nona ‘t Jolle en Sander Gillis