.
News Image

Njam gaat oosters!

In het gloednieuwe njam!-programma ‘Puur Oosters’ brengt de Vietnamese Truong Thi Quyên (spreek uit Gwen) vanaf zondag 10 juni de geuren en kleuren van de Oosterse keuken op je bord.
Op haar eigen, charmante manier leert Quyên ons de essentie van de Aziatische keuken, met de nadruk op de gerechten uit haar vaderland en met hier en daar een leuke -maar ook soms een aangrijpende- anekdote over haar leven in Vietnam. De nadruk van Quyêns gerechten ligt op vers, gezond en snel en dat is dan ook exact hoe je de keuken van Quyên kan omschrijven. Van de gekende kipsaté met pindasaus tot de minder bekende, maar hemelse Vietnamese lenterolletjes. Met Quyêns recepten tover je de pure eenvoud en de zuivere smaken van het kleurrijke Vietnam in no time op je bord. Quyên maakt achtereenvolgens Vietnamese nems, Gebakken noedels met rundvlees, Kipsaté met pindasaus, Gebakken rijst met kip, Scampisoep met citroengras, Kip met curry, Lenterolletjes en krokantje van scampi, Stoofpotje van kip met gember en Gebakken tofu met wokgroenten. Truong Thi Quyên is de eigenares van het trendy restaurant Little Asia in Brussel en deze innemende persoonlijkheid is dan ook de eerste echte buitenlandse chef die njam! aan haar lijstje topchefs toevoegt. Quyên was nog maar een klein meisje toen haar vader Vietnam als bootvluchteling ontvluchtte en er zijn gezin achterliet, op zoek naar een beter leven in Europa. Het zal uiteindelijk vijf jaar duren voor het gezin herenigd wordt in het Oost-Vlaamse dorpje Wichelen. In tussentijd moet Quyên, als oudste van 6 kinderen, instaan voor de zorg van het hele gezin en leert ze koken met de pure ingrediënten die voor handen waren in het arme Vietnam. Vanaf de eerste dag in Wichelen blijkt dat Quyên een sterk karakter en een onuitputtelijk doorzettingsvermogen heeft, waardoor ze vlot Nederlands en Frans leert en verder studeert. Ondertussen is Quyên de eigenares van het succesvolle restaurant Little Asia, waar ze authentieke Vietnamese en andere Aziatische gerechten serveert. “Ik hou van de puurheid van de Vietnamese keuken. De verse ingrediënten, de frisse kruiden en de pittige accenten zorgen voor een rijk palet aan smaken dat geen enkele andere keuken kan evenaren. Ik ben fier op mijn vaderlandse keuken en ik vind het heerlijk om de mensen hier te laten proeven van de smaken en gerechten uit mijn jeugd.” Het levensverhaal van Quyên is op z’n minst gezegd opmerkelijk, net zoals haar keuken, waarmee ze iedereen weet te verrassen en te charmeren. Puur Oosters: elke zondag om 20u op njam! Njam! maakt deel uit van het digitale basispakket van Telenet en is te zien op kanaal 20.