.
News Image

Nieuwkomers in de Vlaamse Ultratop 50 van 31 januari

We stellen zes gloednieuwe Vlaamse singles aan je voor.


Lennaert Maes verwierf bekendheid als Lenny en de Wespen maar doet het sinds 2009 zonder wespen. Samen met Andries Boone heeft hij een album uitgebracht waarop oude volksverhalen in een muzikaal jasje gestoken worden. Voor het nummer Vrij met mij, deze week nieuw op 49, vergezelt Nele Van den Broeck het duo.



Eén plaats hoger, op 48, komt Rudy Meyns nieuw binnen met Jij maakt me blij. Rudy, begin jaren '90 finalist van de Soundmixshow, zocht en vond zijn inspiratie voor dit zwierige nummer in Parijs.



Op 45 vinden we Eric Flanders, die het jongste decennium enkele top-10 hitjes wist te scoren. Het vrolijke Want als je lacht is zijn nieuwste aanwinst.



De Ghost Rockers zijn razend populair aan het worden, dankzij de gelijknamige spannende tv-reeks op Ketnet. Tieners Mila, Jonas, Charlie, Jimmy en Alex zijn de nieuwe idolen van 2015. Ghost rockers komt nieuw binnen op 44.



Op 40 staat Maan van De Geest, het muzikale project van zanger-songschrijver Geert Vanloffelt. De Genkenaar is hiermee aan zijn derde single toe en houdt het midden tussen Nederlandstalige pop en kleinkunst.



Dennie Damaro is de hoogste nieuwe op 39 met Marina. Jawel, het gaat inderdaad om een nieuwe versie van de overbekende klassieker van Rocco Granata, weliswaar met een stevige accordeonsaus overgoten.


Bio van Lenny en de Wespen, Ghost Rockers en Rocco Granata