.
News Image

Nieuwe VTM-serie 13 Geboden op prestigieus televisiefestival

Weer een reeks die nog niet is uitgezonden op tv-festival.


De nieuwe VTM-fictiereeks ’13 Geboden’ is dit jaar opgenomen in de Internationale Selectie van het prestigieuze festival ‘Séries Mania’ dat loopt van 13 tot 23 april. De serie vertelt het verhaal van een seriedader die gebruik maakt van de Tien Geboden, om met zijn misdaden de maatschappij wakker te schudden en schijnbaar lang vergeten normen en waarden in ere te herstellen. Twee politie-inspecteurs, gespeeld door Dirk Van Dijck en Marie Vinck, gaan tot het uiterste om de dader te vatten en botsen daarbij ook op hun eigen limieten. Andere belangrijke rollen zijn voor Karlijn Sileghem, Bert Haelvoet, Tom Ternest, Koen Van Impe en Ella Leyers.



Producent is Dirk Impens (Daens, The Broken Circle Breakdown, In Vlaamse Velden, De Bende van Jan de Lichte) voor Menuet en de regie is in handen van Maarten Moerkerke (Coppers, Deadline 14/10, De Bende van Jan de Lichte).

Wanneer 13 Geboden precies bij VTM wordt uitgezonden, zal later worden bekend gemaakt. Na het mooie internationale parcours van series zoals Cordon en Clan is dit een nieuwe bevestiging van de internationale klasse van de eigen fictie bij VTM.

Ricus Jansegers – Programmadirecteur MEDIALAAN: “Wij zijn bijzonder trots dat 13 Geboden op het prestigieuze festival Series Mania is geselecteerd. 13 Geboden is een adembenemende psychologische thriller die de kijker meeneemt op de dunne grens van goed en kwaad, van moreel en immoreel. De selectie is wat ons betreft alvast een opsteker voor het programma en boven alles te danken aan de creatieve ploeg en topcast waar Marie Vinck en Dirk Van Dijck de hoofdrollen op een schitterende manier voor hun rekening namen.”



Séries Mania is een jaarlijks, prestigieus festival in Parijs waar de beste tv-series uit de hele wereld aan het publiek worden voorgesteld. De achtste editie loopt dit jaar van 13 tot en met 23 april.

Maarten Moerkerke – regisseur: “Ik ben uiteraard heel tevreden met een selectie door een festival dat doorheen de jaren een stevige reputatie heeft opgebouwd. Er is voor een tv-reeks als 13 Geboden heel veel vertrouwen nodig van de zender, de producent maar vooral ook van de cast en crew. Dat de reeks nu al opgemerkt wordt, is een opsteker voor iedereen die er aan meegewerkt heeft...”

13 Geboden zit in het Panorama International van Séries Mania, en maakt zo kans op drie prijzen: de A.C.S. Award, die wordt gekozen door Franse tv-professionals, de Publieksprijs, uitgereikt door de bezoekers van het festival en de Bloggers Award.


Download onze app voor iOS of Android