.
News Image

Nieuwe voorstelling danscollectief PIT

Danscollectief Parents in Trouble (PIT) brengt op vrijdag 12 februari een nieuwe theatervoorstelling.


Het centrale thema van deze voorstelling is verandering, gebaseerd op de verhalen rond de West-Afrikaanse godin Oya. Opmerkelijk is dat geen enkele jongere een specifieke rol zal spelen. Het stuk is zo opgesteld dat de danser-acteurs zichzelf volledig moeten blootgeven. Een moeilijke maar vooral een verrijkende opdracht.



Over Oya:

Als beschermgodin van de Niger, staat Oya voor een wilde, vrije en veranderende attitude. Het waren deze eigenschappen die choreografe Sarah Hadadia (21) aantrokken. Vooral omdat verandering een universeel thema is, die voor iedereen een zeer specifieke individuele invullen kan krijgen. Zo kan een verandering goed of slecht zijn, prettig of triestig, magisch of tragisch. Deels door eigen ervaring, maar vooral door de vele tijd die zij doorbrengt met de jongeren, komt Hadadia dagelijks in contact met vele soorten van “verandering.”



Over Sarah Hadadia:

Van kindsbeen was Sarah gepassioneerd door dans en muziek. Onder haar leiding viel danscollectief PIT al meermaals in de prijzen. Zo plaatsen ze in de top vijf “Out of the Box” in 2012 en wonnen ze jaren nadien vaak zowel nationale als internationale prijzen. Verder nam Sarah ook deel aan So You Think You Can Dance in 2013 waar haar hiphoptalenten door velen werden geprezen. Bovendien schitterde ze ook in theaterproducties onder leiding van Yves Ruth en Ish Ait Hamou (“We Are Not People” en Shakespeare in Love”). De geprezen choreograaf Ruth zei over Sarah: “Every generation gives birth to someone that not only controls an artform but develops it into a new meaning, a new identity. Sarah Hadadia would be that someone of her generation.”

Recentelijk was zij verantwoordelijk voor de choreografie van Adil tijdens de finale van het Eurosongfestival.

“Sinds twee jaar droom ik ervan om met mijn studenten op een podium in het theater te staan, met een stuk waarin zij als individu en in groep zullen schitteren.” dixit Sarah.



Oya is te zien op vrijdag 12 februari in de zalen van C-Mine te Genk. Tickets kosten €12,50.

Meer informatie via: www.parentsintrouble.com



(l.t.)


Bio van Ish Ait Hamou

Meer Over:

Ish Ait Hamou