.
Sabien Tiels
woensdag 31 augustus 2022

Nieuwe videoclip van Sabien Tiels

Moeilijke keuze tussen Vlaanderen en Wallonië

Een Vlaamse zangeres die een clip gaat opnemen in Wallonië … so what? Dat zou geen probleem mogen zijn, maar is het soms juist wel. De keuze als locatie voor de clip van Sabien viel op een unieke plaats in onze Ardennen maar dat bleek een beschermd park te zijn. Filmen mag er uitzonderlijk wel maar moet op voorhand schriftelijk worden aangevraagd en door de gemeenteraad worden goedgekeurd, een gemeenteraad die in deze zomerperiode niet of nauwelijks samen komt.
Dus viel de keuze op die andere Ardennen, de Vlaamse, bekend van de Ronde van Vlaanderen, Omloop het Nieuwsblad en andere wielerklassiekers. Die keuze werd meteen door de fans al toegejuicht.

De Koppenberg, Paterberg en de Hotond, het hoogste punt in Vlaanderen, deden dienst als uniek decor voor Sabien Tiels’ nieuwste clip: ‘Adelaar’. De opname gebeurde op één van de warmste dagen van de bijna voorbije zomer en met meer dan 30 graden was dit geen sinecure. De opnameploeg werd evenwel voorzien van een mobiele frigobox met de nodige frisse dranken.

Hoewel de locaties daags voordien werden bezocht, was er toch nog iemand die meende moeilijk te moeten doen want de ploeg was zogezegd op ‘Private grond’ aan het filmen. Een inderhaast aangebrachte aanduiding moest die stelling onderstrepen. Hij dreigde ermee het filmmateriaal in gruizelen te slaan als ze niet stante pede ophoepelden. Ze bevonden zich toen net in … Mont de l’Enclus, Wallonië dus. Dat zal een ongelukkig toeval zijn geweest.

Gelukkig waren de Vlaamse uitbaters van de Hotond-molen een stuk flexibeler en konden de opnames daar probleemloos worden verder gezet. Door de extreme hitte werd het een vermoeiende dag, ook voor Sabien, maar de clip is nu eindelijk klaar.

Bekijk hier deze clip

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Sabien Tiels

Meer Over:

Sabien Tiels