.
News Image

Nieuwe Versuz feestelijk geopend

Donderdag opende in Hasselt de bekende discotheek Versuz opnieuw de deuren en dit amper vier maanden na start van de bouwwerken.

De Limburgse gouverneur Herman Reynders, de burgemeester van de stad Hasselt Hilde Claes en de Voorzitter Grenslandhallen en Schepen stad Hasselt Tom Vandeput, hadden de eer en het genoegen de nieuwe club voor geopend te verklaren. De nieuwe Versuz heeft onderdak gevonden in de grondig verbouwde Hal 5 van de Grenslandhallen en beslaat een totale oppervlakte van maar liefst 3.100m2. De site bestaat niet enkel uit de discotheek, maar biedt ook onderdak aan een restaurant, een ingangspatio met buitenterrassen en een aparte feestruimte. De club en de patio openen meteen de deuren, de aparte feestruimte, ook wel Area V genaamd, is vanaf maart geopend en het restaurant zal in april de eerste gasten ontvangen.

Voor de technische uitrusting wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken op vlak van licht en geluid. De discotheek wordt dan ook een technisch hoogstandje. Door middel van modulaire wanden en een verplaatsbare DJ booth kan de club zeer makkelijk vergroot of verkleind worden. De capaciteit kan hierdoor de avond zelf worden aangepast van 400 gasten tot meer dan 3000. "Het gebeurt uiterst zelden dat er in België nog op zo een manier een club kan worden gebouwd: vertrekkend vanaf een wit blad en met de nodige middelen. Dit is dan ook een unieke kans om een discotheek te bouwen die opnieuw tot de top zal behoren in Europa en zelfs in de wereld" aldus General Manager Yves Smolders. Met de komst van de nieuwe site en de discotheek Versuz groeit de Grenslandhallensite verder uit tot dé evenementenzone in België met de Ethias Arena, het Ethias Theater, de Grenslandhallen, Plopsa Indoor en nu dus ook Versuz en dit alles op één locatie.

Versuz zal wekelijks met vaste Clubnights werken. Dit zijn thema's die steeds op dezelfde dag terugkomen. Elke 'Clubnight' heeft zijn eigen muzikale invulling en sfeer. Hiermee wil de nieuwe Versuz een zo breed mogelijk aanbod aan populaire (elektronische) muziekstijlen aanbieden. Donderdag is 'Thursdays' en is de dag waarop studenten en jonge werkende mensen meer dan welkom zijn. De zaterdagen heten vanaf nu 'Saturnight'. Deze avonden wordt muzikaal ingevuld door vaste DJ's. De resident dj's van zaterdag zijn Peter Luts, Dj Roma, Frederico, Tom Leclercq & Sem Thomasson. Ook op maandag wordt er gefeest met Laurent Wery onder de noemer 'Monnights'. Op regelmatige basis wordt de wekelijkse programmatie doorbroken en wordt er plaats gemaakt voor themaweekends en grote namen uit de DJ wereld. Om invulling te geven aan deze avonden zijn samenwerkingen aangegaan met grote namen als Tomorrowland en de Pacha Club in Ibiza. Zo zullen de Tomorrowland DJ's Yves V en het duo Dimitri Vegas & Like Mike één tot meerdere keren per jaar een unieke DJ set spelen. Uiteraard zullen ook standaardthema's als Nieuwjaar, Valentijn, Halloween en de verjaardag van de club aan bod komen. Met andere woorden Versuz verrast keer op keer.

De aftrap is de start van dit extra feestelijk openingsweekend/week waarbij de Versuz de deuren opent op:

- zaterdag 14/12 voor de eerste 'Saturnight'
- maandag 16/12 voor een eerste 'Monnight'
- woensdag 18/12 voor een eerste editie van het bekende afterwork event 'Overtime'
- donderdag 19/12 voor een eerste 'Thursdays'

De komende weken staat Pacha Ibiza op 21/12 en New Year @ Versuz op 31/12 op de agenda.

Versuz is elke week geopend op donderdag, zaterdag en maandag. Elke derde woensdag van de maand vindt er een editie van Overtime plaats, het bekende afterwork concept.

Adres
Gouverneur Verwilghensingel 70, Hasselt
Open elke zaterdag, maandag en donderdag
Meer info op: www.versuz.be