.
News Image

Nieuwe veelbelovende reeks op Vitaya

Frans-Britse remake van The Bridge..
Internationale series die het hart sneller doen slaan; Vitaya haalt ze dit voorjaar naar Vlaanderen. Te beginnen met de spannende kick-off van The Tunnel op donderdag 22 januari 2015. In deze Frans-Britse remake van de Scandinavische serie The Bridge betekent de moord op een Franse politica het startschot van een intense, maar complexe samenwerking tussen een Britse speurder (Stephen Dillane) en een Franse agente (Clémence Poésy). Het slachtoffer wordt gevonden in de Kanaaltunnel tussen Folkstone en Calais en vormt 5 weken lang het onderwerp van een meeslepend onderzoek.

De hoofdrollen in The Tunnel zijn weggelegd voor Clémence Poésy en Stephen Dillane. Poésy kennen we o.m. uit Harry Potter And the Deadly Hallows en In Bruges, Dillane speelde de rol van Stannis Baratheon in de 2BE-reeks Game of Thrones en mocht eind 2014 nog een Emmy Award op zijn naam schrijven voor zijn vertolking in The Tunnel. Hun personages, de Britse detective Karl Roebuck en zijn Franse collega Elise Wassermann, raken verstrikt in een woelige samenwerking en moeten de handen in elkaar slaan om de meedogenloze moordenaar te klissen. De man gebruikt ingenieuze methodes om de tekortkomingen van de moderne maatschappij aan te klagen, waardoor de inspecteurs steeds dieper moeten graven in zijn persoonlijke agenda.
Liefhebbers van een bloedstollend verhaal, overweldigende acteerprestaties en verrassende wendingen kunnen vanaf 22 januari 2015 elke donderdag hun hart ophalen met een dubbelaflevering van The Tunnel.

Aflevering 1 en 2 op donderdag 22 januari 2015 om 20.35

Wanneer een prominente Franse politica dood wordt aangetroffen in de Channel Tunnel, vlak op de grens tussen Groot-Brittannië en Frankrijk, wordt de Britse speurder Karl Roebuck samen met de Franse agente Elise Wassermann op de zaak gezet. Het onderzoek neemt echter al snel een onverwachte wending wanneer er op de plaats delict een schokkende ontdekking wordt gedaan. Wassermann en Roebuck moeten meteen een intense, maar complexe samenwerking aangaan.

De moordenaar lanceert een online filmpje waarin hij duidelijk maakt dat er weldra nog meer slachtoffers zullen vallen. Ondertussen verdiept Roebuck zich in de verdwijning van prostituee Gemma Kirwan, terwijl Elise de dreigementen aan het adres van politica Marie Villeneuve onder de loep neemt. Haar onderzoek leidt haar naar een antizionistische landbouwer...

Bio van Clemence Poesy en Stephen Dillane