.
News Image

Nieuwe triple cd van Discobar Galaxie

Discobar Galaxie staat met de late op hun nieuwe (inmiddels 8ste) compilatie.

Discobar Galaxie staat met de late op hun nieuwe (inmiddels 8ste) compilatie. De driedubbele CD heet "Nightshift", naar de gelijknamige en eigenbereide feestjes van dj-kompanen Loveboat, Bobby Ewing en Lars Capaldi. Een paar keer per jaar draaien ze de ganse nacht lang plaatjes in hun favoriete zaal Het Depot in Leuven. Propere house, vuile disco en smerige funk. Maar ook blinkende 80s, veel Michael Jackson en minstens 3 nummers van de Beastie Boys. En met veel djvrienden achter de discobar, net zoals ze dat meer dan twintig jaar terug ook al deden, ergens op een oude markt in Leuven.

De NIGHTSHIFT compilatie is als een goed samengestelde mixtape. Zo eentje uit de tijd dat het nog op cassette moest en dat alle platen op voorhand klaar moesten liggen. Dat deed je dan voor een potentieel lief of voor kameraden onder elkaar. Uitpakken met geveinsde, muzikale kennis. De eerste grijze haren zijn er intussen doorgekomen. Alle drie de Galaxies zijn vader geworden en ieder is zijn eigen weg ingeslagen. Maar de liefde voor muziek blijft hen verbinden. NIGHTSHIFT is het resultaat van een stevig nachtje doorwerken. En van die liefde voor muziek.
NIGHTSHIFT van Discobar Galaxie komt uit bij Universal en ligt vanaf 2 mei in de winkel.

CD1 The Room's Hot And That's Good
Combineert oude soul van Ray Barretto (A deeper shade of soul) met nieuwe funk van Sebastien Tellier en elektrische disco van Ami Stewart.

CD2 As Long As You're Grooing
Oude helden Marvin Gaye, Zapp en Dennis Coffey staan broederlijk naast de jonge garde als Faberyayo, Billy Palmier en Aeroplane.

CD3 We've Got A Good Thing Going
Voor de laatste/vroegste uurtjes. Mathar en Kenny Rogers gaan psychedelisch. Ian Dury doet het op een discobeat. En Mayor Hawthorne en Quincy Jones houden het traag.

Noteable Nightshift
★ Er staan 2 (!) Michael Jackson tracks op de CD.
DJ Bobby Ewing: "Zeer moeilijk om toestemming voor MJ tracks te krijgen. En dan zijn het nog eens zeer speciale versies: de Dimitri From Paris remix van I Want You Back is reeds jaren de opener van menig Galaxie set. En op We've Got a Good Thing Going laat Michael Jackson horen dat hij op zijn 13de al een soulcrooner was. Ons geluk kan niet op."

★ Er staat een nummer van Urbanus op CD1.
DJ Bobby Ewing: "Le Massacre (ingespeeld door Jean Blaute en Evert Verhees) is de instrumentale B-kant van de culthit Scratching Zwaantjes uit 1984. Electrofunk van de bovenste plank. Dit was de allereerste plaat in België waarop gescratcht werd: de vocalen van Urbanus werden door de naald gekrast door DJ Kris Kastaar."

★ De hele CD straalt Leuven uit.
DJ Bobby Ewing: "Galaxie is van Leuven. De Nightshift parties vinden plaats in Het Depot. Er staan ook veel Leuvense artiesten op deze compilatie. Schoon volk als Swirl People (aka Raoul Belmans, vaste collega nightshift dj), Uphigh Collective en Poldoore. En mezelf als remixer van een track en componist van Nightshop."

Bio van Discobar Galaxie, Michael Jackson en Marvin Gaye