.
News Image

Nieuwe Sinterklaasfilm Stijn Coninx dit najaar in bioscoop

Al van in oktober in de bioscoop.

Sinterklaas is er dit jaar vroeg bij. Eind april al zijn de opnames gestart van de derde Sinterklaas-film van Sylvester TV en Ketnet. Sinterklaas en Koning Kabberdas is een film in een regie van Stijn Coninx, naar een scenario van Hugo Matthysen.

Het verhaal
Riko Tik werd vroeger gepest en wil nu alle kinderen terugpesten. Hij vervalst het boek van de Sint zodanig dat het lijkt alsof alle kinderen stout zijn. Vermomd als Koning Kabberdas gaat hij naar het huis van de Sint om de heilige man met dat foute boek op te zadelen. Hoe dit avontuur afloopt, zie je vanaf de herfstvakantie van dit jaar in de nieuwe film Sinterklaas en Koning Kabberdas.

De film komt tot stand met de medewerking van Wim Opbrouck, Jonas Van Thielen, Pieter Embrechts, Els Dottermans, Nico Sturm, Evelien Bosmans, Warre Borgmans, Adriaan Van den Hoof, Tine Embrechts, Bart Hollanders en vele anderen. Ook Bruno Vanden Broecke, Clara Cleymans en Goele Derick verlenen hun medewerking voor deze film.

Sinterklaas & Koning Kabberdas wordt vanaf 27 oktober 2021 in de bioscoopzalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

Bio van Stijn Coninx

Meer Over:

Stijn Coninx