.
News Image

Nieuwe single Mieke, Oscar Harris & Bandit!

Nooit meer oorlog.


Op 11 november 2018 herdenken België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Australië, Canada, India, Nieuw-Zeeland, Newfoundland, Zuid-Afrika, Portugal en de Verenigde Staten van Amerika, het feit dat honderd jaar terug de “Grote Oorlog”, 1914-1918, eindigde.

Elke oorlog hoe groot of klein ook kent in feite alleen maar verliezers. Ruim vijfendertig miljoen slachtoffers, waaronder soldaten en burgers, waren er te betreuren aan geallieerde en centrale zijde.

Op de talrijke begraafplaatsen en erevelden overal in Europa liggen de stille getuigen. De witte stenen vormen een oneindig lange rij als in het gelid staande soldaten, een trieste herinning aan die verschrikkelijke jaren.

Muziek heeft door alle oorlogen heen altijd een belangrijke plaats ingenomen. Het zorgde voor een beetje houvast in bange dagen. Voor soldaten en burgers brachten zangers en zangeressen soms een sprankeltje hoop en zorgden ervoor, het moreel hoog te houden. Zo was het in de oorlog en zo is het vandaag nog altijd. Overal in de wereld zijn er brandhaarden en staan legers tegenover elkaar. En ook nu zijn er nieuwe slachtoffers.

Speciaal om al die soldaten en burgers te gedenken brengen Mieke, Oscar Harris en Bandit, hierbij een muzikaal eerbetoon. Opdat we niet mogen vergeten.


Bio van Mieke, Oscar Harris en Bandit