.
News Image

Nieuwe single Micha Marah

Emotionele Micha Marah: “Dit lied raakt mij in het diepst van mijn ziel.


Woensdag wordt ze 65, maar in plaats van gas terug te nemen, duwt de Kempense het gaspedaal nog wat steviger in. Haar zangcarrière stond een tijdje op een lager pitje, maar haar ‘Liefdesliedjes’ zorgde dat het balletje weer sneller is gaan rollen. “De radiozenders en het publiek hebben dat nummer goed opgepikt, net als de voorloper ‘Jij’ en de opvolger ‘Als ik naar hem kijk’. Ik merk dat ik een nieuw publiek aanspreek met mijn Nederlandstalige nummers en dat mensen van vroeger mijn muziek weer herontdekken.” Naast taart en bubbels, wordt het mooiste cadeau voor Micha haar 65steverjaardag de doortocht in het Sportpaleis met het befaamde internationale gezelschap van Music Show Scotland. “In de jaren negentig bracht ik een aantal Ierse en Keltisch getinte albums uit. Music Show Scotland-bezieler Hans Beerten contacteerde mij een paar maanden geleden met de vraag of ik enkele nummers wou zingen in hun show in het Sportpaleis. In het voorjaar ben ik in Denemarken gaan kijken naar een show en ik ben daar echt omvergeblazen. De chemie en de sterke band die ik meteen voelde met wat ze brengen, mondde inmiddels uit in een gemeenschappelijke single: ‘Verloren strijd’. Zaterdag 17 november, tijdens de nieuwe Europese tournee van Music Show Scotland, breng ik onze duetsingle in het Sportpaleis, plus nog enkele nummers.”



Samen met Music Show Scotland pakt Micha Marah deze week uit met een nieuwe single: ‘Verloren strijd’. Een traditional waarvan niemand de oorsprong kent. Micha schreef de tekst en vond hiervoor inspiratie bij de ‘slag bij Culloden’, die in 1746 plaatsvond en waar de Highlandse Clancultuur van Schotland zijn laatste lied zong. “Veel van de Hooglanders vertrokken naar Iverness en werden achtervolgd en zonder genade gedood op het slagveld door de troepen van de Engelse Hertog van Cumberland. ‘Verloren strijd’ gaat dus over het einde van dat Schotse tijdperk. Dit lied raakt mij inderdaad tot in het diepst van m’n ziel”, zegt Micha geëmotioneerd.



De single ‘Verloren strijd’ van Micha Marah en Music Show Scotland verscheen digitaal op het Boep.be-label. Tickets voor Music Show Scotland met Micha Marah, op 17 november in het Antwerpse Sportpaleis, bestel je nu op www.teleticketservice.com.