.
Laura Omloop
maandag 20 februari 2023

Nieuwe single Laura Omloop

Van Kiev naar Lier, of all places

De vreemde maar soms leuke kronkels van de muziekwereld zitten in volgend verhaaltje: in 2009 won Laura Omloop Junior Eurosong met 'Zo verliefd', een nummer dat Laura schreef samen met het trio achter K3 (Alain Vande Putte, Miguel Wiels en Peter Gillis).
Laura Omloop verdedigde in 2009 succesvol de Belgische kleuren in Kiev, een stad waar toen nog niemand van had gehoord maar die u nu blindelings op de kaart kan aanwijzen. Toch ?

Laura tekende een contract bij EMI (nu: Warner) en bracht diverse succesvolle albums op de markt. Toen werd het even stil rond Laura tot 2022. Een nieuwe manager, een nieuwe platenfirma en een nieuwe radiopromotor moeten ervoor zorgen dat de nodige aandacht gaat naar Laura’s nieuwe single, ‘Hier ben ik thuis’, over haar thuisstad Lier.
Vrijdag 24 februari ziet de nieuwe single het daglicht en u hoort dan een Laura Omloop 2.0, nieuwe stijl, weg van het vrolijke kinderrepertoire want Laura is intussen uitgegroeid tot een zelfbewuste jongedame.

Een release op CIRCUIT, het eigen label van Laura dat Cricket Hill Music speciaal voor haar heeft opgericht. Het is een productie van Erah Music, opgenomen in zijn Rotterdamse studio. Erah werkte al eerder met Major Lazer en Yung Felix, om er maar twee te noemen.
Het nummer werd geschreven door Laura, samen met haar manager, op tekst van Kurt Burgelman (ja, Kurt kan en doet meer dan enkel muziek maken voor Biezebaaze).

Laura zegt zelf over de single:“ 'Hier ben ik thuis’ is een lied over terugkeren naar je roots. Heb je ook soms dat gevoel dat alles om je heen voorbij raast, alles vluchtig gaat en het leven je voorbij vliegt?
Heb je ooit meegemaakt dat je ergens in dat moment plots stilstaat in het nu, zonder te denken aan later? Ben je ooit op een plek geweest waar je plots beseft hoe mooi alles is en hoe dankbaar en gelukkig je kan zijn? We doen het te weinig. Maar als het gebeurt is het een moment van optimaal geluk. Tegenwoordig kijken mensen zo vaak naar hun telefoonscherm waardoor ze zoveel moois missen. Door een keer stil te staan en de omgeving eens echt te observeren kwam ik tot de conclusie: ‘Lier, hier ben ik thuis’. "

Bio van Laura Omloop

Meer Over:

Laura Omloop