.
Ida de Nijs
vrijdag 19 april 2019

Nieuwe single Ida de Nijs

Dit is een gevoelig nummer dat tot nadenken stemt.


Almaz is een meisjesnaam uit Eritrea. Het betekent Diamant in het Amharisch en was oorspronkelijk geschreven voor de Eritrese buurman van Randy Crawford, die haar vroeg een nummer voor zijn vrouw te schrijven. Het is een van de weinige door Randy zelf geschreven nummers die op single zijn uitgebracht.

Karin Bloemen maakte een Nederlandse tekst voor een theatershow over de onrust die moeders voelen voor de toekomst van hun nog kleine dochter.


Ida de Nijs heeft drie dochters en kan zich dus heel goed verplaatsen in deze tekst. Hier is wat ze er zelf over zegt:

Mijn nieuwe single heet “ALMAZ”. Dat lied gaat over de gevoelens van een moeder over de toekomst van haar dochter nu ze nog zo klein is. Ik heb dat nummer voor het eerst gezongen in het kerstprogramma voor Kiana’s Fight. Kiana is de dochter van Aïssa de zangeres. Iedereen in de muziekindustrie in België weet inmiddels welke strijd zij levert. Ook Aïssa maakt zich, net als alle moeders in de wereld, zorgen over de toekomst van haar dochter en daarom leek ALMAZ zo geschikt. Die avond in december.

Er zijn in de hele wereld minder dan 20 gevallen bekend van het Lehman syndroom... 1 op de 380 miljoen is zo ongeveer de kans dat je het hebt bij een geboorte... Ik heb een klein meisje in mijn familie die dat heeft. Een aandoening die van alles kan veroorzaken maar voornamelijk je geraamte aantast. Gelukkig zijn haar hersentjes gewoon normale hersentjes. Ze is heel lief en ze heet Megan. Haar moeder schrijft. Ze heeft als Little Panda een blog geschreven over haar gevoelens voor, tijdens en na de geboorte van haar dochter die nu bijna drie is. Gewoon prachtig. Ik hoop dat ze op een dag een uitgever vindt die het uit wil geven. Voor mij en voor elke moeder is nadenken over de toekomst van je dochter gewoon. Maar voor moeders met kindjes waarvan de toekomst ongewis is, helemaal.

We hebben een videoclip gemaakt van “ALMAZ” en ik heb de moeder van Megan gevraagd of ze met haar in mijn clip wilde meedoen. En dan blijkt dat ze natuurlijk ook gewoon een trotse moeder is en met plezier vanuit Lelystad samen met Megan naar België komt om zich samen met haar dochter te laten filmen. En bewonderen straks door jullie allemaal. Niet het syndroom van Lehman maar gewoon een leuk, lief, klein en bijzonder meisje dat voor één keer ALMAZ heet.

Bio van Ida De Nijs

Meer Over:

Ida De Nijs