.
Herbert Verhaeghe
vrijdag 2 oktober 2020

Nieuwe single Herbert Verhaeghe is eerbetoon aan zijn idool Rob de Nijs

Hij maakt eigen versie van 'Zonder jou'.


Op vrijdag 3 april 2020, in volle coronacrisis, bracht zanger, TV- en radiopresentator Herbert Verhaeghe zijn album ‘Horen, Zien, Zingen’ uit. Door de omstandigheden geen feestelijkheden daaromtrent of een fysieke release bij de officiële retailers, maar desalniettemin bracht Herbert zijn album toch gewoon uit via zijn webshop, om zijn fans een welgekomen muzikale afleiding te kunnen bieden in deze zware tijden…en die fans reageerden en bestelden massaal!


Het nieuwe album van Herbert is dan ook een pareltje en bevat 12 liedjes, waarvan 8 gloednieuwe nummers en 4 prachtige covers. Eerder werden uit dit album al de singles 'De radio', 'Dans met mij' en het swingende 'Vanavond uit met jou' uitgebracht en nu is het de beurt aan de bloedmooie ballade ‘Zonder jou (een verloren man)’. Een cover van de gelijknamige single van Herbert zijn grote idool Rob de Nijs, uit diens album ‘De regen voorbij’ (1981). Een ode van Herbert aan grootmeester Rob en een nummer dat onlangs nog een extra dimensie kreeg voor Herbert, zo vertelt de zanger:

“Rob de Nijs is voor mij één van de allergrootsten uit de geschiedenis van het Nederlandstalige lied. Het was dan ook met een bang(er) hartje (knipoogt) dat ik destijds mijn versie van ‘Zonder jou (een verloren man)’ aan het management van Rob bezorgde, met de vraag of ik dit nummer mocht uitbrengen. Tot mijn grote vreugde kreeg ik al snel respons dat dit geen probleem was en wat het helemaal ‘af’ maakte, was dat ze eraan toevoegden dat Rob persoonlijk had geluisterd, erg gecharmeerd was door mijn versie en me er alle succes mee wenste.


Dit nummer lag me dus al heel nauw aan het hart, maar kreeg onlangs voor mij nog een extra dimensie. Mijn vrouw en ik kregen in onze naaste vriendenkring te maken met een onverwacht overlijden, waarbij één van de partners alleen en met de nodige vraagtekens achterbleef. Een heel moeilijke situatie, die erg aanleunt bij de tekst van het liedje. Telkens ik dit nummer nu breng, dwalen mijn gedachten dan ook een beetje af naar hen. Ik hoop dat dit nummer toch een beetje steun kan bieden aan de persoon die achterbleef en dat de ander rust gevonden heeft.”

Download onze app voor iOS of Android