.
News Image

Nieuwe single Fleddy Melculy

Geen vlees wel vis is de nieuwe single van Fleddy Melculy.


Jaaa hooor, daar issie weer: Fleddy Melculy. Terecht vloekend en tierend over alle dagelijkse onrecht en grote en kleine irritaties, veroorzaakt door de nimmer aflatende stroom van helaas nog steeds vrij los lopende stoethaspels, BMW-rijders, obesitaristische meisjes, vortzakken, onnozelaars, BieberfansdieMetallicashirtsdragen, Trump-stemmers en overige prutsers.



Ditmaal richt Fleddy’s muzikaal explosieve aanklacht zich tegen de stompzinnige redenering van zelfbenoemde vegetariërs die vis eten. Fleddy: “Als er één ding is wat ik niet versta hè, zijn van die gasten die zeggen ‘ik ben vegetariër, want ik eet geen vlees, wel vis!’ Oh, dus als ik geen vis eet en wel vlees ben ik dan óók een vegetariër? Pas op, ik heb het hier niét over pescotariërs maar over vegetariërs die niet weten met wat ze bezig zijn.”



Dat dus. Als een ware Don Quichot bezingt Fleddy deze stompzinnigheid niet alleen in een song die op het pas uitgebrachte debuutalbum Helgië staat, maar waarover zelfs een knappe video werd gemaakt. En die komt vandaag uit. En ja, daar zitten beelden in die niet geschikt zijn voor tere zieltjes. Fleddy: “We lieten de video al aan enkele mensen zien en de reacties varieerden nogal. Een kleine greep: ‘vet, energiek, degoutant, wat een knappe zanger, nice!, vreselijk, fucking hell, en die drummer...ongelofelijk, verschrikkelijk, confronterend, de max, en dan hebben we het nog niet over die bassist en gitaristen gehad, super, ik moet kotsen…’.


Bio van Fleddy Melculy

Meer Over:

Fleddy Melculy