.
David Vandyck
maandag 25 februari 2019

Nieuwe single David Vandyck

En die klinkt bijzonder verrassend.


David Vandyck heeft een nieuwe single uit en dat is best een speciaal nummer geworden. Met zijn gloednieuwe single ‘Beiregoe’ waagt de zanger zich aan zijn eigen dialect, het West-Vlaams. Dat blijkt overigens duidelijk de taal van de liefde te zijn, want in ‘Beiregoe’ bejubelt David zijn vrouw Isabelle.'Beiregoe' werd geschreven door Gordon Groothedde, Lorenzo Fragola en David Vandyck. Oorspronkelijk had het nummer een Italiaanse tekst maar toen David er een Nederlandse versie voor geschreven had, was het Isabelle die over zijn schouder meekeek en zei: “Zou het niet leuk om hier in je eigen dialect iets mee te doen?”.

​David herschreef zijn tekst in het West-Vlaams maar bleef op zijn honger zitten voor de titel en kern van de song. Uiteindelijk was het Carl, David's roadmanager en chauffeur, die zei Ik vind het beiregoe. De rest ging vanzelf.

'Beiregoe’ is David’s nieuwste single in een productie van de Nederlandse producer Gordon Groothedde (Marco Borsato, Nick & Simon, Miss Montreal, Krezip, …)