.
News Image

Nieuwe single Christof Chapsis

Christof brengt verrassende meezinger uit.


Christof Chapsis is een muzikale duizendpoot. Wie herinnert zich nog de formatie 5th Avenue? Die periode is Christof ondertussen ontgroeid en sinds een tweetal jaar concentreert de jonge zanger zich op zijn solocarrière. Aanvankelijk koos Chapsis voor een vlotte, Nederlandstalige popsound maar sinds zijn laatste single ‘Vrijdag’, trekt hij – met succes - resoluut de kaart van de schlagerpop.



Christof Chapsis kan je het best omschrijven als een multitalent. Naast zingen, schrijft hij zelf ook nummers, hij was te zien in een aantal musicalproducties, stond als acteur op de theaterplanken en maakte zelfs even zijn opwachting in de VTM-reeks ‘Familie’.

Zingen is en blijft echter zijn passie. Sinds twee jaar timmert Chapsis met succes aan een solocarrière. Als Chapter Blue koos hij ervoor om frisse, Nederlandstalige popsongs te brengen. ‘Wat ik zeggen wou’ en ‘Met heel m’n hart’ laten zien wat de zanger in z’n mars heeft en scoren aardig in de hitlijsten. Na deze nummers besluit Christof om onder zijn eigen naam verder te gaan. Toch blijft de muzikale koers die hij vaart, behouden. ‘Ga jij met me mee’ en ‘De allerheetste zomer’ zijn opnieuw twee singles waarmee Christof een groot publiek weet te bereiken.



Wanneer hij in de zomer van vorig jaar zijn debuutalbum uitbrengt, komt Christof Chapsis tot het besef dat hij naast zingen, ook het publiek kan entertainen. Tijdens zijn optredens brengt hij nummers die hun deugdelijkheid al lang hebben bewezen en waarmee hij het ‘vuur’ in z’n optredens kan aanwakkeren. Stilaan groeit het idee om af te stappen van de Nederlandstalige pop en de koers te varen van de Nederlandstalige schlagerpop. Het zijn nummers waarin Christof zijn liefde voor het Nederlandstalige lied moeiteloos kan combineren met de drang om het publiek te vermaken. Een eerste single die hij in dat genre uitbrengt is ‘Vrijdag’. Het nummer slaat moeiteloos aan en is ook tijdens optredens een vaste waarde geworden.



Speciaal voor de zomermaanden heeft Christof opnieuw een zelfgeschreven nummer uit: ‘De zon en de zee’. Met de song blijft hij de weg bewandelen die hij met ‘Vrijdag’ was ingeslagen. ‘De zon en de zee’ is een luchtige feel-good song geworden waarvan de tropische klanken tijdens optredens de temperatuur de hoogte in zullen jagen. Het nummer werd opnieuw geproduced door Christophe Severs. De zoon van Paul Severs lag aan de basis van het succes van de vorige single en dus was de keuze voor hem en zijn Hallround Studio snel gemaakt! De videoclip van het nummer wordt eerstdaags gelanceerd en belooft opnieuw een pareltje te worden.



De zomermaanden beloven voor Christof Chapsis bijzonder druk te worden. Zijn agenda staat goed gevuld met optredens. De kans dat je hem in het Vlaamse land aan het werk kan zien, is dus bijzonder groot. Maar Christof en zijn management zitten niet stil. Dit najaar maakt de sympathieke zanger zijn opwachting in een televisieprogramma. Welk programma dat is en wat Christofs rol hierin zal worden, wordt later bekend gemaakt.

‘De zon en de zee’, de nieuwe single van Christof Chapsis is te downloaden op iTunes.


Bio van Christof Chapsis

Meer Over:

Christof Chapsis

Bio van 5th Avenue en Chapter Blue