.
News Image

Nieuwe single Blitz

BlitZ gaat voor 'All For One'!.
2015 was een bewogen jaar. Het popduo BlitZ beleefde een topjaar met 2 succesvolle singles ‘Tijd Voor Een Selfie’ en ‘Jambolé’ en een fantastische zomertoer met 50 shows doorheen gans Vlaanderen. Tegelijkertijd werd 2015 ook het jaar van aanslagen en vluchtelingen. De beelden in de media lieten niemand onberoerd. ,,Zeker de beelden van kinderen op de vlucht grijpen iedereen naar de keel. Elk kind moet toch recht hebben op een veilige thuis?’’ BlitZ zanger Jens is zelf leerkracht in het lager onderwijs: ,,Ik merk dat dit thema erg leeft onder de kinderen. We willen de kinderen de boodschap brengen dat als we samenwerken, we veel verder komen!” Samen met producer Wouter Vander Veken ontstond het idee om een echt samenhorigheid anthem te maken. ,,’All For One’ is een brandend actueel lied waarin we in drie talen zingen dat we samen sterker staan’’, aldus de jongens van BlitZ.

BlitZ wil het echter niet alleen bij een single houden. Het samenhorigheidsgevoel, waarover het lied gaat, willen de jongens extra in de verf zetten. ,,We willen dit samenhorigheidsgevoel bij de Vlaamse kids aanwakkeren en toen kwam het idee om een ‘ALL41-day’ te organiseren.” Op deze dag wil BlitZ optreden in asielcentra en daarbij ook de Vlaamse kids betrekken. ,,Op deze manier willen we de kinderen in de asielcentra een onvergetelijke dag bezorgen.’’

Momenteel zijn de jongens nog volop dit idee aan het uitwerken, maar hun initiatief krijgt alvast steun van het kabinet van Theo Francken. Wordt vervolgd!

Bio van Blitz en Theo Francken

Meer Over:

Blitz Theo Francken