.
News Image

Nieuwe Miss Antwerpen meteen onder vuur

Influencer schopt het 'makkelijk' tot Miss Antwerpen.


Afgelopen weekend werd Celine Van Ouytsel tot Miss Antwerpen gekroond in het Plopsa Theater van De Panne. De concurrenten van de 22-jarige blondine uit Herentals waren op voorhand al zeker dat Celine zou winnen. De reden? Van Ouytsel is al enkele jaren influencer en heeft op Instagram bijna 60.000 volgers, iets wat de andere kandidaten oneerlijk vinden.



Al in augustus ging de bal aan het rollen, toen had Tv Familie al aandacht voor het feit dat Celine Van Ouytsel toen al zes keer meer volgers had dan de huidige Miss België. Volgens de concurrenten van Van Ouytsel gaat het hier om competitievervalsing. In Gazet Van Antwerpen reageert een andere finaliste anoniem. Op deze manier vertrekken wij al met een achterstand voor de verkiezing goed en wel gestart is. Dat is niet fijn, maar er valt qua reglement niets aan te doen.



Celine Van Ouytsel heeft niets fout gedaan, zij heeft alleen maar geprofiteerd van haar bekendheid en haar volgers gevraagd om een sms voor haar te sturen. Céline haalt haar schouders op. “Ik kan er toch ook niets aan doen dat mensen mij volgen en mijn foto's liken? Andere meisjes zijn goed in zingen of dansen of sport: ik ben nu eenmaal beter in sociale media, maar het staat ook de andere kandidates vrij om zichzelf te promoten op Instagram. Het is trouwens niet dat ik daar met het oog op deze verkiezing mee begonnen ben. Ik werk al zeven jaar hard aan mijn account en het opbouwen van die community. En geloof me: niet al mijn zestigduizend volgers hebben op mij gestemd, hoor.”



Celine Van Ouytsel maakt al Miss Antwerpen 2020 veel kans om begin januari de nieuwe Miss België te worden. De afgelopen jaren is Miss Antwerpen wel vaker Miss België geworden. Daar werk ik hard voor, ik ga resoluut voor het kroontje van Miss België, besluit van Ouytsel in Gazet Van Antwerpen.