.
News Image

Nieuwe film De Buurtpolitie in avant-première op 19 en 20 oktober

Heel wat acteurs komen dan op bezoek bij Kinepolis.


Sinds hun eerste passage op het kleine scherm, in 2014 wisten de agenten van De Buurtpolitie heel wat harten te veroveren met het oplossen van kleine en grote misdrijven. Waargebeurde verhalen werden nagespeeld door een fictief politiekorps en de desbetreffende acteurs werden ware beroemdheden in Vlaanderen. Na ‘De Buurtpolitie: De Grote Geldroof’ en ‘De Buurtpolitie: De Tunnel’ wordt op 19 en 20 oktober ‘De Buurtpolitie – Het Circus’ in avant-première op ons losgelaten.



In deze nieuwe film onderzoekt De Buurtpolitie een plofkraak op een geldautomaat. Het onderzoek leidt hen naar een circus dat net zijn tenten heeft opgezet. Maar wat is de link tussen het circus en de plofkraak? En waarom gebeuren er zoveel vreemde dingen sinds het circus zijn intrede heeft gemaakt? De agenten zetten alles op alles om het mysterie op te lossen.



Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 2001, toen een bende criminelen zich in Noord-Frankrijk voordeed als leden van een nabijgelegen circusgemeenschap om mensen geld af te troggelen. Daarnaast werd ook de link gelegd met een overval in Nederland vorig jaar, waarbij de dader verkleed was als clown. Spanning was er ook voor de acteurs zelf, die tijdens de opnames even deel mochten uitmaken van het circusleven. Ze kregen zelfs les van echte circusartiesten ter voorbereiding van hun rol.



In het nieuwe (twaalfde seizoen) dat begin september van start ging maakten we kennis met een vijftal nieuwe personages. De rol van enkele personages zal gaandeweg kleiner worden, maar de nieuwe film gaat nog prat op de bekende cast.



Heel wat acteurs van die cast brengen op zaterdag 19 oktober een bezoek aan Kinepolis Antwerpen. Dat zijn: Ianthe Tavernier (Floor), Manoe Frateur (Eric), Ilse La Monaca (Brigitte), Tim Ost (Tom), Henny Seroeyen (Robin), Dorien Reynaert (Femke), Charlotte De Groof (Lotte), Johan Kalifa Bals (Obi), Willy Herremans (de commissaris) en Eric Peeters (Patrick).



Eén dag later vindt de avant-première plaats in Kinepolis Kortrijk, Gent, Leuven en Hasselt. Daar zullen Manoe Frateur (Eric), Tim Ost (Tom), Henny Seroeyen (Robin), Charlotte De Groof (Lotte), Johan Kalifa Bals (Obi) en Willy Herremans (de commissaris) te gast zijn.



Om je ticket voor deze avant-première(s) hou je best kinepolis.be in de gaten.



(Nico Vanaken)