.
News Image

Nieuwe editie Music For A Smile

Jeff Brown van The Sweet komt naar Herentals.


Op 1 oktober 2016 vind in Koetshuis Le Paige, Herentals de tweede editie van Music for a Smile plaats. Deze muzikale avond is volledig ten voordele van vzw Prader Willi Vlaanderen. De eerste noten zullen weerklinken omstreeks 19.30u. Ook dit jaar weer zullen er enkele leuke artiesten het beste van zichzelf geven op het podium van Music for a Smile.



Het syndroom van Prader-Willi is een fysieke en mentale genetische afwijking waarvan vooral spierslapte en een onbedwingbare eetlust het gevolg van zijn. Dit komt door het gebrek aan een klein deeltje van chromosoom 15. Door hun verzwakte spieren verloopt de groei en de ontwikkeling veel moeizamer en veel trager dan bij andere kinderen. Dit syndroom is uiterst zeldzaam daar er jaarlijks slecht 2 kinderen hiermee geboren worden in Vlaanderen.



Prader-Willi Vlaanderen is een vereniging opgericht door en voor ouders die een kind hebben met het Prader-Willi syndroom. Hun doel is om informatie te verzamelen en om telkens wat verder te komen met de voorzieningen en hulpmiddelen voor kinderen met PWS en hun ouders. Zij organiseren ook elk jaar een informatieve ontmoetingsdag voor de ouders, waar telkens een spreker aanwezig is die ouders weer een stukje kan verder helpen bij de opvoeding en ondersteunen. Daarbij organiseren zij ook in het najaar telkens een ontmoetingsdag waar de hele families welkom zijn voor een leuke dag met lotgenoten.



Music for a Smile is uiteraard niet mogelijk zonder sponsors en artiesten. Dit jaar zijn er weer enkele opmerkelijke artiesten die hun samenwerking willen verlenen aan dit evenement. Zo zal het Herentals talent Sisters Only, Fair Phillis, Ine Tiolants, Lisa Castelli en niemand minder dan Jeff Brown het beste van zichzelf geven tijdens Music for a Smile. Zeer fier kunnen wij aankondigen dat Jeff Brown, ex zanger en bassist van The Sweet, speciaal voor Music for a Smile vanuit de UK (waar Jeff nog steeds woont) naar België komt. Tickets zijn enkel in voorverkoop te koop vanaf 1 augustus via www.musicforasmile.be.