.
News Image

Nieuwe comedyreeks 'Altijd Prijs' in de maak voor VTM

Een reeks om naar uit te kijken...
VTM en productiehuis Eyeworks Film & TV Drama starten met de opnames van ‘Altijd Prijs’, de nieuwe 10-delige comedyreeks met Ini Massez, Steve Geerts, Pepijn Caudron, Rilke Eyckermans, Nathan Naenen en Nicky Langley in de hoofdrollen.

In ‘Altijd Prijs’ staat een hecht Vlaams gezin centraal. Ze hebben het goed samen, maar hebben ook altijd wel iets aan de hand. Wanneer ze het grote lot winnen, hebben ze letterlijk en figuurlijk prijs. Want hoe kunnen ze van hun nieuwe geluk en centen genieten zonder dat hun vrienden en buren het door hebben en een deel van de koek verwachten?

In ‘Altijd Prijs’ wordt het gezin Desmet gevolgd, dat met z’n vieren in een flatgebouw in een volkse wijk woont. Vader Rudy werkt als geldkoerier, zijn vrouw Sandra is schoonmaakster bij een klein PR-bureau, en hun ietwat alternatieve zoon Jasper studeert -als eerste in de familie- af aan het ASO. Samen met Reinhilde, de eigenzinnige inwonende moeder van Rudy, delen ze lief en leed. Dicht op elkaar, meestal gezellig, altijd hectisch en soms intens.

Samen spelen ze elke week op de Lotto. En elke week hopen ze, zoals zovelen, op het groot lot. Als ze dat groot lot effectief winnen, zijn Rudy en Sandra de koning te rijk. Ze willen hun geluk van de daken schreeuwen. Tot de psycholoog van de loterij, Carl, hen duidelijk maakt dat dit een slecht idee is. Vanaf dan worden de Desmets geconfronteerd met de onverwachte resultaten van het winnen van het groot lot. Elke kleine leugen zorgt voor een onverwacht resultaat en elk klein voorval groeit uit tot een verhaal vol humor, misverstanden en verwarring.

Ini Massez (Team Spirit, Zone Stad, Go Go Go, Ella, Loslopend Wild) en Steve Geerts (Louislouise, Duts, Met Man en Macht, Cordon) geven gestalte aan Rudy en Sandra Desmet. Nathan Naenen (Code 37, Noordzee Texas) neemt de rol van hun tienerzoon voor zijn rekening en Nicky Langley (Mega Mindy-serie en films, musicals Daens en Doornroosje) kruipt in de huid van oma. Pepijn Caudron (Kinderen van Dewindt, MONSTER!, De Kotmadam, Los) is de psycholoog van de loterij die de Desmets helpt met het geheim houden van het fortuin voor de buitenwereld. Rilke Eyckermans (De Zonen van Van As, Quiz Me Quick, In Vlaamse Velden, Terug naar Oosterdonk, Brabançonne) maakt de hoofdcast rond als Evi, de jongere zus van Sandra en tevens haar hartsvriendin.

De regie van deze nieuwe reeks is in handen van Douglas Boswell (Louislouise, De Elfenheuvel, Romance, Labyrinthus). De scrips zijn geschreven door Bram Renders en Kevin Ingelbrecht. ‘Altijd Prijs’ wordt op locatie in Antwerpen opgenomen. Antennedatum wordt later meegedeeld.