.
News Image

Nieuwe cd The Wolf Banes

Zeventien jaar is er op gewacht, maar nu is het zover: vanaf maandag 15 maart ligt de nieuwe CD van The Wolf Banes in de winkels, en is hij natuurlijk ook digitaal te koop.

Zeventien jaar is er op gewacht, maar nu is het zover: vanaf maandag 15 maart ligt de nieuwe CD van The Wolf Banes in de winkels, en is hij natuurlijk ook digitaal te koop.

Zanger Wim Punk, gitaristen Monsieur Pol en Pieter ‘Pip’ Vreede, bassist JeePee en drummer Wim Aerts hebben na de nodige omzwervingen de muzikale draad weer opgenomen. Het nieuwe titelloze album laat horen dat de heren van stand hun contrair kantje niet verloren hebben. Het gevecht tussen rechtgeaarde rock ‘n’ roll-attitude en hunker naar klassieke popsongs is er met de jaren alleen maar op vooruit gegaan. Het album introduceert een geluid dat zowel herkenbaar als vinger-op-de-pols klinkt. Het stem- en gitaarwerk van The Wolf Banes is breder, spitser en rijker dan ooit tevoren, zonder afbreuk te doen aan de ooit zo typerende sound van nummers als Miles Away From Here, Where Is The Party, en natuurlijk de kleine klassieker As The Bottle Runs Dry – nog steeds een razend populair laatste-ronde-nummer in nachtelijke etablissementen. The Wolf Banes zijn altijd een eigenwijze bende geweest. Ooit begonnen als ontspoorde garageband hebben de heren hun sound langzaam ontwikkeld tot een een geheel eigen variant van gitaarpop - op plaat al wat meer gepolijst dan op het podium. Concertgangers kennen hen als luidruchtige entertainers die lang genoeg meedraaien om de lichtheid van hun biotoop te kunnen relativeren – The Wolf Banes tolereren geen grote boodschappen, geen opgeblazen ego’s. En toch kan de goede verstaander opmerken dat het Wolf Banes universum bevolkt wordt door een waaier aan invloeden: obscure B-films, boeken, observaties, en natuurlijk de liefde voor muziek en medemens…. en een licht overdreven versterkervolume. Op zaterdag 20 maart stellen The Wolf Banes in Het Depot in Leuven hun gloednieuwe CD voor aan de pers en het publiek. Een paar dagen later, op vrijdag 26 maart, staat de groep in de Handelsbeurs in Gent. Tijdens de komende zomermaanden staan er voor The Wolf Banes heel wat concerten en festivals op het programma. De set bestaat natuurlijk uit een combinatie van nieuw en oud werk, of wat dacht u.