.
Kamal Kharmach
zaterdag 31 december 2022

Nieuw seizoen '1 Jaar Gratis' met Kamal Kharmach

nieuw seizoen met ook enkele nieuwigheden...

Warm je hersenen al maar op, want vanaf donderdag 5 januari brengt Eén een kersvers seizoen van 1 jaar gratis met een nieuwe presentator: Kamal Kharmach, stand-upcomedian, redder van de Vlaamse ondernemingen in Andermans zaken, en nu ook quizmaster met een kwinkslag.

Het basisconcept blijft hetzelfde: een bikkelharde afvalkoers vermomd als gezellige quiz. 1 jaar gratis start met zestien kandidaten waarvan er elke aflevering iemand naar huis wordt gestuurd, tot er één winnaar overblijft. Die winnaar krijgt het netto¬jaarloon van de meest verdienende deelnemer. Voor de deelnemers is mensenkennis minstens even belangrijk als quizkennis, want zij moeten hun medekandidaten goed kunnen inschatten.

Elke aflevering moeten de kandidaten drie gewone rondes overleven om zeker te zijn van een plekje de week nadien. Na die drie rondes zijn de vuurproef en het cijferduel de scherprechters die de wekelijkse afvaller bepalen. Wie houdt stand tot het einde, en mag naar huis met de geweldige hoofdprijs.

Kamal Kharmach is de nieuwe presentator van de legendarische quiz:

Ik had wel gedacht dat ik me zou moeten concentreren, maar niet dat ik me zo ging àmuseren! 1 jaar gratis is gewoon een heel fijne, menselijke quiz voor heel het gezin. Een warm bad op donderdagavond.

Naast Kamal Kharmach zijn er nog nieuwe gezichten te zien in de quiz, met een nieuwe rubriek. Elke week wisselen DJ Nina Black en DJ Simon Says elkaar af met een muzikale mix van één minuut vanuit de studio van MNM. De nummers in de mash-up zijn altijd anders, maar de vraag die erbij hoort in 1 jaar gratis is steeds hetzelfde: wat is de 'rode muziekdraad' doorheen de nummers die je hoorde?

1 jaar gratis: vanaf 5 januari elke donderdag om 20.40 uur op Eén.