.
News Image

Nieuw kijkcijferrecord voor Eigen kweek op Eén: twee miljoen kijkers

De fictiereeks Eigen kweek op Eén haalde met twee miljoen kijkers een nieuw kijkcijferrecord voor de voorlaatste uitzending op dinsdag 3 december.

De dag zelf keken in totaal ruim 1.700.000 kijkers, met de uitgestelde kijkers erbij. De herhaling gisterenavond lokte nog eens 287.000 kijkers, waaronder ook de kijkers die de herhaling uitgesteld hebben bekeken. Goed voor iets meer dan twee miljoen kijkers in totaal voor deze voorlaatste aflevering van Eigen kweek. ( 2.004.809)

Jean Philip De Tender, netmanager van Eén: " Deze cijfers bewijzen het nog maar eens: Eigen kweek wordt erg gesmaakt door heel veel kijkers. Niet alleen op het moment zelf scoort de reeks erg goed, maar ook heel wat kijkers pikken de herhaling mee of kijken uitgesteld. De waardering in cijfers én woorden maakt dat we niet anders kunnen zeggen dan dit een echte topper is en we willen de makers graag feliciteren. Iedereen kijkt al uit naar wat de laatste uitzending vanavond zal teweegbrengen. "

Philippe De Schepper, bedenker van de reeks: " Als televisiemaker probeer ik altijd programma's te maken waar ik zelf graag naar kijk. Maar ik maak nooit series voor mezelf. Ik werk voor een publiek. Het enthousiasme waarmee de kijker Eigen kweek ontvangen heeft is overweldigend. Het is de mooiste award die je kan winnen. Ik kan dan ook alleen maar "dank u kijker" zeggen. En ook "dank u cast en crew". Want Eigen kweek is het resultaat van de inspanningen van een fantastische bende."