.
Wim Leys
zaterdag 31 juli 2010

Nieuw album Wim Leys: Altijd en overal

Dit jaar staat Wim Leys precies 10 jaar solo op de planken. Nu ja, solo… hij wordt steeds begeleid door de muzikanten van @fundum.

Dit jaar staat Wim Leys precies 10 jaar solo op de planken. Nu ja, solo… hij wordt steeds begeleid door de muzikanten van @fundum.

In de loop van de jaren heeft Wim Leys dan ook een stevige reputatie opgebouwd als live performer. Ook deze zomer staat hij weer minstens 35 keer op het podium met zijn uitstekende band. Na ‘Zo gezegd, zo gedaan’ en ‘Voluit!’ is Wim Leys toe aan zijn derde album. En op deze nieuwe cd ‘Altijd en overal’ worden alle registers open getrokken. Wim is al van in zijn kindertijd gek van rock’n roll en tijdens concerten bleek ook dat dit genre hem wel lag. Daarom werd er gekozen voor een retro album met naast rock’n roll ook wat disco getinte songs. Wim nam met Ruth McKenny diens millionseller ‘Rocking in the street’ weer op. Er werden ook Nederlandstalige versies opgenomen van ondermeer ‘Shout! Shout!’ van Ernie Maresca, van ‘Happy Days’ het thema uit de gelijknamige tv serie en een stevige medley van klassiekers als ‘Let’s have a party’, ‘Blue suede shoes’ en ‘Great balls of fire’. Bart Herman, al jaar en dag een trouwe songleverancier voor Wim, schreef een leuke twist : ‘Geruzie en getwist’, maar ook ‘Verona’ en ‘Muziek is m’n hele leven’. Speciaal voor Wim’ dochtertje Febe (dat in juli 1 jaar wordt) schreef Bart het aangrijpende ‘Negen maanden’. Wim brengt dit lied, met knap blazers arrangement met hart en ziel. Opvallend nummer op het album is zeker ook ‘Het restaurant’, wat kijkers van het (bijna) gelijknamige tv programma zeker bekend in de oren zal klinken. Een speciale vermelding is er ook voor ‘Ik volg je spoor’, zonder meer één van de knapste nummers die Wim Leys ooit opnam, geschreven door Wim Claes, Marc Cortens en Bart Herman. Producer Marc Cortens werkte voor dit album samen met reeks uitstekende muzikanten, zodat dit album ook nog eens een geweldige sound heeft. Kortom, het loont echt de moeite om deze cd eens in je speler te steken. Wedden dat je er blij gezind van wordt ?