.
News Image

Nieuw album Stef Bos

Het jaar 2016 begint goed. Een nieuw album van Stef Bos, super!


Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Stef Bos zich met zijn lied Papa op de muzikale kaart zette in Nederland en België. Het lied bleek het vertrekpunt te zijn voor een avontuurlijke weg waarbij hij voortdurend een punt voorbij de horizon zocht. Van al die reizen in en buiten zijn hoofd deed hij in vele theatervoorstellingen verslag middels een 400 tal songs die zich laten beluisteren als een reisverhaal van een kleine mens in een grote wereld. Hij is misschien de enige Nederlandse liedschrijver die evenredig in Nederland, Vlaanderen en Zuid-Afrika wortel heeft geschoten en de invloeden van die landen en hun talen verwerkt heeft in zijn oeuvre.

Voor iemand als hij die altijd naar nieuwe ruimte zocht was het vanzelfsprekend dat hij die 25 jaar vooral wilde vieren met nieuwe songs onder de titel: Een sprong in de tijd. Deze cd vormt tezamen met een boek (Mijn onmacht woont in woorden) een tweeluik dat in 2016 het licht ziet. Een sprong in de tijd is een verzameling muzikale foto’s die laat horen dat Stef midden in een wonderlijk avontuur met zijn band is. De meeste songs schrijven ze samen wat resulteert in een gevarieerdheid die aanvoelt als een eenheid.

Het is vooral verrassend om te horen hoe hij met zijn band en mede-componisten alle kleuren en stijlen zoekt voor het verhaal dat verteld wilt worden. De samenstelling van de band met twee Nederlanders en twee Vlamingen laat horen hoe sterk die combi kan werken wanneer de verschillen gevierd worden i.p.v. gebruikt om tegenstellingen te creëren.

Een sprong in de tijd is een stijlvolle manier om een 25 jarige loopbaan te vieren met de blik vooruit en de voeten plat op de aarde van het nu. Luister naar iemand die meer in deze tijd staat dan deze tijd wil weten. Een hofnar die wordt aangekondigd als een troubadour .....een integere opportunist....besmet door zuiverheid....een schaap in wolfskleren....een landschap van verte als een spiegel.....de vleesgeworden paradox....niet onder een hoed te vangen…..



Stef Bos ....25 jaar later....lichter....wranger....dichter.....ouder.....jonger.