.
News Image

Nieuw album John Hiatt

Sinds vorige week verkrijgbaar: Terms Of My Surrender, het nieuwe album van de inmiddels 61-jarige gitaar-grootheid John Hiatt. 

Sinds vorige week verkrijgbaar: Terms Of My Surrender, het nieuwe album van de inmiddels 61-jarige gitaar-grootheid John Hiatt. Terms Of My Surrender verschijnt op het New West label, in distributie via ADA/Warner Music.

Terms Of My Surrender is een grotendeels akoestisch album, gedrenkt in zompige bluesrock. De basis is live neergezet met de bedoeling een zo natuurgetrouw geluid te beogen. Terms Of My Surrender is geproduceerd is door Doug Lancio die, nadat John Hiatt in eerste instantie een elektrische gitaar oppakte, hem uitdaagde een akoestische gitaar te bespelen die uiteindelijk voor het hele project werd gebruikt. Naast gitaar bespeelt Hiatt ook mondharmonica; iets wat hij al jaren niet meer gedaan heeft. Staan rond de grootmeester: oudgediende Kenneth Blevins en nieuwkomer Nathan Gehri, een even nonchalante als swingende ritmetandem. Verder natuurlijk Doug Lancio, gitarist én dus producer die een interactief gitaarduo met Hiatt zelf vormt.
Terms Of My Surrender is beschikbaar als standaard CD maar ook in een DeLuxe Edition met daarbij een LIVE DVD met 10 songs die in 2013 gefilmd zijn in het Franklin Theatre in Franklin, TN.

Bio van John Hiatt

Meer Over:

John Hiatt