You are here

Nieuw album Ertebrekers

06/03/2019 19:00-

Eindelijk nieuw materiaal van Ertebrekers.

Het was koud eind januari 2016. En toen verscheen eensklaps 'De zji' van Ertebrekers, het funky vehikel van Flip Kowlier, Jeffrey Bearelle en Peter Lesage. Een winterse radiohit die iedereen reikhalzend deed uitkijken naar warme dagen. Wat kort daarna volgde, was het debuut 'Otel, een plaat waarop een lekker laidback sfeer de toon zette en die de soundtrack van die zomer werd.
Ertebrekers staken afgelopen jaar de koppen opnieuw bij elkaar, wisselden muzikale ideeën uit en gingen aan het werk. Het resultaat? 'Crème'!
'Crème' borduurt mooi verder op het verhaal dat ze met 'Otel' al schreven. Een verzameling pretentieloze pop-funk met hier en daar suave mellowness, vrolijke uptempo songs, met een lekkere beat onder de kont. Er slopen iets meer jaren '80-synths op de plaat, wat veertigers-nostalgie en een vleugje elektronica, maar los daarvan klinkt dit nieuwe album genuine Ertebrekers. Dat bewijst ook de eerste single 'Paranoia', een song die vraagt naar meer, die de zomer vriendelijk uitnodigt om op tijd te komen, zodat de trip naar het ijssalon – plakkerig en zoet – ingezet kan worden.

Koop hier dit album

Meer nieuws over:

Ertebrekers

Gerelateerde foto's:

Radio 1 Prince Sessie

Ertebrekers - Deurne - 05/09/2016

Zomerhit 2016

Ertebrekers - Blankenberge - 21/08/2016

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde muziek:

Tracklist van Ertebrekers