.
News Image

Niels Destadsbader: 'het ergste is achter de rug'

Applaus voor Niels Destadsbader... omdat hij er was.


Hij stond er donderdag effectief: Niels Destadsbader kwam naar Vlaanderen Feest in Antwerpen en dat was meteen zijn eerste optreden sinds hij op maandag 1 juli niet weten verstek te moeten geven voor de opnames van Belgium’s Got Talent. Lange tijd was het onzeker of hij wel zou mogen komen, de dokter van Niels gaf hem echter groen licht om naar Antwerpen te gaan.

Niels werkte zijn optreden feilloos af, voor sommigen leek er niets aan de hand, maar er was wel degelijk wat mis. Niels werd met de wagen op amper 50 meter van het podium afgezet en wandelde zonder krukken naar het podium, al waren die krukken nooit ver uit de buurt. Tijdens die korte wandeltocht naar het podium kreeg de zanger applaus, gewoon omdat hij op de tanden beet en toch aanwezig was. Tijdens de soundcheck deed Niels zijn ding: zingen, wat wandelen en naar zijn fans en het publiek zwaaien. Iedereen was blij dat Niels er was, ook hij. Ook al mocht hij van de dokter niet springen. “Het ergste is gelukkig achter de rug. Hier en daar is er nog wel een pijntje, ik ben écht blij dat ik hier ben. Het is toch weer wat anders dan de ganse dag in bed liggen. We hebben goed gerepeteerd en straks komt de adrenaline van al die mensen er nog bij”, lacht een gelukkige artiest. Hij moest zijn dokter beloven om voorzichtig te zijn. “Mijn dokter heeft gezegd dat ik veel mag doen, maar springen moet ik laten. Ik heb al veel dingen beloofd in mijn leven die ik niet zou doen maar die ik toch gedaan heb, we zullen straks wel zien. Mijn moeder is thuis aan het kijken en die heeft me ook gezegd dat ik niet moet springen. Voor één keer denk ik eens naar mijn moeder ga luisteren”, lacht Niels. De zanger en presentator beseft dat hij eigenlijk veel geluk gehad heeft toen hij van de barkruk viel. “Iedereen komt wel eens iets tegen en dat hij wel eens pijn in zijn rug heeft. Dan blijf je even thuis van je werk en verzorg je je zodat je weer snel aan de slag kan. Ik hoop tussen dit en een paar weken weer volledig de oude te zijn.” Niels bouwde bewust wat rust in tussen de repetitie en de opname. Na de repetitie werd hij naar een hotel gebracht waar hij even op een bed kon liggen om zijn rug de nodige rust te gunnen. Want ondanks de pijn en het ongemak dat hij nu heeft, wil Niels zijn publiek niet in de steek laten. Niels ziet het nu al volledig zitten om eind deze maand op Suikerrock zijn eerste grote concert van deze zomer te geven. Annuleren is geen optie. “We hebben die mensen ook meteen gebeld met de melding dat er in principe geen enkele reden is om daar niet te staan. Integendeel, ik kijk er enorm naar uit om eind juli met mijn muzikanten er weer volledig te staan en te spelen voor alle mensen die komen. Ik denk zelfs dat ik mij misschien nog harder ga amuseren omdat ik blij ben dat ik terug ben.”

Niels heeft de afgelopen weken verschillende afspraken moeten annuleren, ook de luistersessie voor zijn nieuwe album. “Miguel en ik hebben een twintigtal nummers geschreven, daar gaan we de beste nummers van selecteren. We hebben gekozen welke nummers het zullen worden en dus mogen de mensen tegen het einde van het jaar een nieuw album verwachten”. Een titel voor het album heeft Niels nog niet. “Daar moet ik eens over nadenken. ‘Achter de rug’ misschien? Neen, toch maar niet….”, lacht Niels. De zanger kijkt uit naar de volgende weken en ook naar zondag 18 augustus. Niels zal dan 100% zeker bij Radio 2 Zomerhit optreden. “Ik mag optreden tijdens Radio 2 Zomerhit, maar ik hoop op het einde voor het derde jaar op rij het podium op te gaan om de hoofdprijs in ontvangst te nemen.” Aanstaande donderdag maakt Radio 2 alle genomineerden en meteen ook de grote concurrenten van Niels Destadsbader bekend. Meer dan ooit belooft het dit jaar spannend te worden. Het lijkt evident dat Niels ook dit jaar wint, maar de luisteraars én de fans beslissen op wie zij al dan niet stemmen

Bio van Niels Destadsbader

Meer Over:

Niels Destadsbader