.
Niels Destadsbader
zaterdag 30 maart 2024

Niels Destadsbader: “Dan moet ik dat toch proberen”

Hij treedt uit zijn comfortzone

Op dit moment is het wat rustiger rond Niels Destadsbader als zanger. Maar als presentator weet hij goed te scoren met zijn programma ‘Ik Vraag Het Aan’. Vaak hebben nummers een persoonlijke betekenis voor iemand en ook de nummers van Niels zijn vaak belangrijk voor mensen.

“Als ik een liedje maak, hoop ik toch altijd dat ik de mensen wat kan inspireren. Ik vind het een groot compliment als je een nummer van mij opzet en er superblij van wordt. Maar tegelijkertijd spelen mensen Hey pa op begrafenissen, en dat is een even mooi compliment, want ze halen er steun en troost uit. Sommige fans laten zelfs een zinnetje uit een liedje tatoeëren. Dat is toch geweldig”, klinkt het in Flair.

In ”Ik Vraag Het Aan’ zijn het niet alleen de bekende gasten die een nummer mogen kiezen, ook iemand uit het publiek krijgt de kans om een nummer aan te vragen. Op die manier krijgen de kijkers een Niels Destadsbader te zien die ze niet gewend zijn.

“Het meest logische en vertrouwde voor mij zou zijn om alle liedjes in het Nederlands te zingen, maar je moet vertrekken vanuit de sterkte van het verhaal, en als daar net een nummer bij hoort dat volledig uit mijn comfortzone ligt, moet ik het toch proberen. Dat heb ik ook gedaan, want bijna de helft van de nummers hebben geen Nederlandse tekst. Ik ben ferm uit mijn comfortzone getreden.”

Bio van Niels Destadsbader