.
Nicoline Hummel
zaterdag 29 januari 2022

Nicoline Hummel ontmoet jeugdidolen

Maar ze mag niet verklappen wie

Het nieuwe seizoen van 'De Buurtpolitie' is een ware rollercoaster aan emoties. Zo zagen we hoe Koen Baetens, gespeeld door Andy Peelman werd neergeslaan en mochten we Tineke Schilebeeckx, gespeeld door Nicoline Hummel terug verwelkomen bij het team. En we zien ook een heleboel BV’s de revue passeren.

“Ik mag geen namen noemen, maar ik ben wel wat jeugdidolen tegengekomen op de set. Maar het grootste verschil is dat de scenario’s nu veel beter zijn dan vroeger. Het niveau ligt hoger en de cases zijn serieuzer. Waar vroeger in het script stond ‘Koen en Tineke zitten in de wagen en babbelen over iets’, is nu alles letterlijk uitgeschreven: wie wat zegt en wanneer. Er is nog wel ruimte voor improvisatie, want dat is eigen aan de serie, maar op een heel ander niveau”, zegt Nicoline in Story.

Nicoline beseft dat mensen lachen met een reeks als 'De Buurtpolitie', en dat dat ook nu weer het geval zal zijn. “Maar ik kan me niet voorstellen dat mensen niet zullen zien dar er een upgrade is gebeurd. Smaken verschillen, daar kan ik mee leven. Maar het stoort me wel enorm als er neerbuigend wordt gedaan over het acteertalent van de vaste cast. Dat vind ik niet terecht.”