.
News Image

Nicoline Hummel onder vuur

En daar kan ze echt niets aan doen.


Nicoline Hummel heeft een probleem. Een onbekende heeft op Instagram een vals profiel van Nicoline Hummel (Tineke uit De Buurtpolitie) aangemaakt. En dat is niet zo onschuldig als het lijkt. Via het valse profiel stuurt de onbekende dader immers scheldtirades naar de fans van de actrice.

In Dag Allemaal getuigt Nicoline Hummel dat het allemaal nogal pijnlijk is. Ze zit vooral in met de fans, met wie ze graag een nauwe band onderhoudt. De onbekende dader stuurt berichtjes naar fans hen vragend te stoppen met haar te stalken, scheldtirades met de boodschap dat ze “niets meer zijn dan een ander”. Nicoline Hummel wil dat het stopt. Om haar alter ego een halt toe te roepen richtte de actrice zich rechtstreeks tot de dader. Het werd een emotionele oproep, voor Nicoline verdere stappen onderneemt. Het bericht wordt integraal hernomen in Dag Allemaal en luidt: “Aan de persoon die zulke berichten in mijn naam verstuurt: ik vind het oprecht erg als je je ongelukkig voelt.” “Dat moet haast wel als je – moedwillig verstopt achter mijn naam – andere mensen pijn wilt dan. Ik hoop dan ook erg dat je je snel wat beter voelt.Maar ik denk dat dit niet de juiste manier is. Andere mensen pijn doen kan jou geen oprecht geluk brengen. Het tegendeel is waar. Wil je dus alsjeblieft stoppen met berichten te sturen in mijn naam?”



Nicoline Hummel hoopt dat het interview met Dag Allemaal duidelijk maakt aan alle slachtoffers van het valse profiel dat het niet Nicoline zelf is die deze berichten stuurt. Alsmaar meer mensen spreken de actrice erover aan. Nicoline Hummel vreest dan ook dat al veel fans berichtjes hebben gekregen. Voorlopig wil Nicoline Hummel het niet op de spits drijven. Juridische stappen ondernemen vindt ze vooralsnog een brug te ver. Maar als het niet stopt…

Over mogelijke imagoschade maakt de actrice zich niet zo druk. Maar ze zit wel in met de fans die zo’n berichtje krijgen. Vaak is ze immers een luisterend oor voor fans met problemen. Als zo’n fans dan dergelijk antwoord krijgen… Daar wil ze niet aan denken.