.
Nicoline Hummel
dinsdag 15 februari 2022

Nicoline Hummel: “Er waren gewoon huilende fans”

Haar vertrek maakte heel wat los

''De Buurtpolitie': VIPS’ is een groot succes. De versie van de populaire reeks waarin elke aflevering een nieuwe BV komt opduiken, kan rekenen op positieve reacties en ook de terugkomst van enkele personages, zoals hoofdinspecteur Tineke Schilebeeckx, brengt positieve reacties met zich mee.

Alleen zal dat personage niet meer aan de zijde te zien zijn van Koen Baetens, gespeeld door Andy Peelman. Zijn personage stierf in de derde aflevering. “Ik vond het een beetje drastisch dat zijn personage moest sterven. Ik was bang dat dat bij veel mensen, en vooral jonge kijkers, hard zou aankomen. Ik herinner me nog de tsunami aan reacties toen ik wegging. Tineke was in haar been geschoten en moest lang revalideren. Die was dan nog niet eens dood. Huilende fans, hé. Maar de reacties zijn nu veel gematigder”, luidt het bij actrice Nicoline Hummel in Dag Allemaal.

Andy heeft alles uit de populariteit van het duo proberen halen en is te zien in verschillende VTM-programma’s. Voor Nicoline lag die ambitie anders. “Ik heb vier jaar gestudeerd om in dit vak te staan. Ik ben Meester in Dramatische Kunst met specialisatie Musical. Dat klinkt chic, maar is niets waard. Om rijk te worden moet je dit niet doen. Maar wat ik wel geleerd heb, is dat ik daar sta om te spelen, om verhalen over te brengen. Dat is mijn passie.”

Bio van Nicoline Hummel

Meer Over:

Nicoline Hummel

Bio van Andy Peelman