.
News Image

Nicoline Hummel doet emotionele oproep na overlijden van haar papa

Papa van Nicoline Hummel overleden.


Op Facebook heeft actrice Nicoline Hummel een emotionele oproep aan de rest van het land gedaan: hou je alsjeblieft aan de regels. Nicoline heeft een helaas een goede reden om de bevolking op te roepen de coronamaatregelen na te leven: drie weken geleden moest de actrice afscheid nemen van haar papa.



We hebben hem 3 weken geleden begraven met stil verdriet. Heel stil. Geen grote afscheidsdienst met veel mensen. Want dat mocht niet door Corona. We waren er niet bij toen hij stierf. Want dat mocht niet door Corona. We hebben hem niet meer geknuffeld, geen hand meer vastgepakt toen we hem de laatste keer zagen. Want dat mocht niet door Corona. Hij heeft het liedje dat ik voor hem opnam, de dag voor hij stierf, niet meer gehoord, schrijft Nicoline Hummel op Facebook.



En ik kan het niet helpen, ik word kwaad als ik vandaag mensen zie die zich niet aan de regels houden. Geen mondmasker dragen, geen afstand houden... Ik word kwaad als ik mensen zie feesten in groep of gezellig dicht bij elkaar selfies zie maken. Want ik mocht mijn papa zijn hand niet vasthouden. En niemand heeft dicht tegen mij aangezeten op de begrafenis. Niemand heeft mijn hand vastgepakt of me geknuffeld, gaat de actrice verder.



Een wijs iemand zei me ooit: kwaadheid is altijd een uiting van pijn of angst of frustratie. Doe maar alle 3 dan. Ik kan het niet helpen dat ik denk: als iedereen zich nu eens aan de regels gehouden had, dan had ik vandaag misschien wél een knuffel kunnen krijgen...



En zo'n knuffel zou haar meer dan ooit goed doen, het zijn trieste tijden voor de familie. Ik ben lang niet de enige die dit meemaakt. Helaas... Dus alsjeblieft, doe het voor elkaar. Was je handen, hou afstand, draag je mondmasker... Misschien kunnen we elkaar dan binnenkort knuffelen, besluit Nicoline.