You are here

Neemt Roel Vanderstukken onnodige risico’s?

16/05/2018 17:30-

Speelt Roel Vanderstukken met vuur?

Familie, 2 Sterren Restaurant, live optredens,… Roel Vanderstukken mocht niet te veel hooi op zijn vork nemen van de dokters en moest stress vermijden. Neemt Roel Vanderstukken momenteel onnodige risico’s door een al te drukke planning? Na de dringende hartoperatie die zijn leven redde, wachtte Roel Vanderstukken een revalidatie van enkele maanden. Maar ondertussen staat Roel Vanderstukken alweer op de set van Familie, runt hij zijn eigen restaurant in het nieuwe VTM-programma “2 Sterren Restaurant” en beginnen stilaan ook weer de optredens. Neemt Roel niet té snel té veel hooi op zijn vork?

Roel Vanderstukken is blij dat hij mocht meedoen aan “2 Sterren Restaurant”. Het geeft hem een beetje hetzelfde gevoel als Steracteur Sterartiest, vertelt hij in TV Familie. Net als zingen is koken een hobby van hem. Maar een restaurant is ook hard labeur. Roel hoopt toch dat hij wat indruk kan maken in het nieuwe VTM-programma. De acteur bedenkt graag recepten en geniet ervan als mensen het lekker vinden. “Ik zou een hele dag in de keuken kunnen staan. ’t Is één van de weinige dingen die mij écht ontspannen.” Maar een restaurant uitbaten is best wel stressy. Een restaurant uitbaten is immers meer dan koken alleen. Er komt heel wat bij kijken om voor zoveel man tijdig de gerechten op tafel te krijgen en in het heetst van de strijd durf je wel eens harder reageren. Hoe gaat Roels partner daarmee om?

Roel Vanderstukken doet samen met Kürt Rogiers mee aan 2 Sterren Restaurant. Roel kookt, Kürt doet de zaal. Hier is Roel de baas, maar in Familie mag Kürt dan weer de baas spelen over Roel. En zo blijft alles in evenwicht, lacht Roel. Maar hoe zwaar is het om Familie, 2 Sterren Restaurant en een muziekcarrière te combineren als je het eigenlijk rustig aan zou moeten doen? Gelukkig liggen de opnames van 2 Sterren Restaurant al bijna achter de rug nu stilaan de muziekoptredens op gang komen, vertelt Roel in TV Familie. 2 Sterren Restaurant kan je niet vergelijken met voorgangers als “Mijn Restaurant” of “Mijn Pop-uprestaurant” waar de kandidaten maandenlang dag in dag uit met hun zaak bezig waren. “Da’s bij ons niet het geval,” verduidelijkt Roel Vanderstukken. Toch geeft Roel Vanderstukken toe dat hij stress niet altijd kan vermijden. En dat zou nochtans moeten, adviseren de artsen hem.

Aangezien je niet elke situatie volledig in de hand hebt kan je stress niet uit je leven bannen, aldus Roel, maar toch kan de acteur veel beter relativeren sinds zijn hartoperatie. “Dingen waarover ik me vroeger druk maakte, kan ik een pak sneller loslaten.” Roel Vanderstukken houdt van koken, maar houdt evenveel van eten. Ondanks zijn hartoperatie en maandenlange revalidatie volgt Roel geen dieet. Hij eet alles nog zoals vroeger maar wel volgens een heel specifieke filosofie. Roel volgt geen speciaal dieet, maar houdt zich wel aan de FDH-filosofie, oftewel “fret de helft”, lacht hij. Toch probeert hij minder vetstoffen te gebruiken en ook rood vlees probeert hij te vermijden. En de opvolging in de keuken lijkt verzekerd, want zijn zoon Toots lijkt de kookmicrobe ook beet te hebben. Toots is nog maar zeven maar is toch heel geïnteresseerd als papa achter het fornuis staat. Vooral het mengen van sausjes is Toots’ specialiteit. Maar Roel realiseert zich dat Toots eigenlijk ook graag wonderzeep maakt als hij in bad zit. Misschien mengt hij gewoon graag dingen, lacht Roel Vanderstukken.

Donderdag zie je hoe Roel Vanderstukken en Kürt Rogiers het er vanaf brengen tijdens hun try-out voor de opening van hun “2 Sterren Restaurant”. “2 Sterren Restaurant”, elke dinsdag- en donderdagavond omstreeks 20h35 op VTM.

Gerelateerde foto's:

Voorstelling gins

Roel Vanderstukken - Boortmeerbeek - 12/12/2016

De Vlaamse 10

Roel Vanderstukken - Brussel - 21/12/2011

In Ella op vtm

Roel Vanderstukken - Lier - 20/08/2010

Vlaanderen Muziekland

Roel Vanderstukken - Lier - 20/08/2010

Vlaanderen Muziekland

Roel Vanderstukken - Aalst - 06/08/2010

Vlaanderen muziekland

Roel Vanderstukken - Turnhout - 30/07/2010

Vlaanderen Muziekland

Roel Vanderstukken - Sint-Niklaas - 16/07/2010

Leven in mijn leven CD-voorstelling

Roel Vanderstukken - Gent - 23/03/2010

Maanrock 2009

Roel Vanderstukken - Mechelen - 23/08/2009

Radio 2 Zomerhit 2009

Roel Vanderstukken - Westende - 08/08/2009

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde muziek:

Tracklist van Roel Vanderstukken