.
News Image

Neemt de winkel je trouwjurk terug als het huwelijk niet doorgaat?

Donderdag in Pop-Up Rechtbank...
Chantals moeder is al geruime tijd gestorven. Haar urne rustte de voorbije jaren in het kerkhof van Kortrijk. Op een dag verloopt de concessie en krijgt Chantal de keuze tussen het gratis uitstrooien van de asse op de strooiweide of het betalen van een serieuze som geld om de urne mee naar huis te kunnen nemen. Chantal is verbolgen over die betalende optie en neemt contact op met de gemeente. Erevrederechter Freddy Evers erkent het onevenwicht in de wet en nodigt burgemeester Vincent Van Quickenborne uit om te zien of er een oplossing kan worden gevonden.

Stel, je dochter trouwt, ze heeft een prachtige trouwjurk laten maken voor de mooiste dag van haar leven… en dan springt de verloving af. De trouwjurk waar Nadine en haar dochter zo naar uit hadden gekeken, wordt een emotionele doorn in het oog. Maar neemt de winkel zo’n trouwjurk terug als het huwelijk niet doorgaat? Erevrederechter André De Muylder zet de partijen samen aan tafel.

Twee buurvrouwen, Nancy en Daisy, zijn het niet met elkaar eens. Nancy woont al twintig jaar in haar huis. Gedurende al die tijd passeerde ze regelmatig, via een poortje, met haar fiets over het koertje van de buren om naar de straat te gaan. Daisy trok 2 jaar geleden in dat buurhuis in en vindt die onverwachte passages van buurvrouw Nancy toch niet zo aangenaam. Kan Nancy het gebruik van het poortje afdwingen? Erevrederechter Alberic De Roeck gaat ter plaatse op onderzoek bij de buurvrouwen.

Ook zeer herkenbaar: jouw tuintje is netjes en verzorgd, maar de buur laat zijn stuk aanpalend stuk grond volledig verwilderen. Het onkruid tiert welig over de omheining naar jouw tuin. Carine en haar buren leven er elke dag mee en zijn het grondig beu. Ieder doet normaal gezien wat hij wil met zijn eigendom; of bestaat er toch een manier om je buur aan te zetten tot snoeien? Advocate Geraldine Quireynen geeft hen goede raad.

Pop-Up Rechtbank, donderdag om 20.40 op VTM.