.
Adriaan Van den Hoof
dinsdag 28 juni 2022

Nederlands onderzoeksjournalist: “Adriaan hoopt dat het gaat overwaaien”

De vrouwen willen een patroon doorbreken

Maandenlang wist de Nederlandse onderzoeksjournalist Sven van der Meulen getuigenissen en bewijzen te verzamelen tegen presentator Adriaan Van den Hoof. Niet één of twee getuigenissen, maar echt een heleboel. En toch blijft Adriaan beweren dat de beschuldigingen gebaseerd zijn op een alleenstaand verhaal.

“Inderdaad, hij zegt dat er één vrouw is die leugens over hem vertelt. Met de uitleg erbij dat hij wel eens een foutje heeft begaan in relaties. Ik snap niet dat hij zich zo uitlaat. Ik heb nog nooit zoveel mensen gesproken die vol verdriet, pijn en woede over iemand praten”, zegt Sven in Dag Allemaal.

Volgens Sven zijn de slachtoffers niet op zoek naar wraak. Ze wilden gewoon heel graag hun verhaal doen en willen graag dat dit patroon wordt doorbroken.

“Maar ze doen het anoniem, omdat ze bang waren voor klachten, ophef of andere zaken. Ze wilden niet nog een keer een rollercoaster in, zoeken geen camera-aandacht of sensatie. Deze vrouwen willen andere vrouwen behoeden voor wat hen is overkomen en opkomen voor zichzelf. Ik zou een slechte journalist zijn om daar niet naar te luisteren.”

Het dossier dat Sven heeft opgesteld rond de zaak bevat heel wat bewijzen. Ook bewijzen dat de vrouwen klacht hebben neergelegd bij de vertrouwenspersoon van VRT. In een poging om Adriaan te spreken ging Sven ook naar zijn huis. Maar daar werd niet opengedaan. Adriaan zwijgt, waarschijnlijk in de hoop dat het vanzelf zal overwaaien.

Bio van Adriaan Van den Hoof