.
Nathalie Meskens
woensdag 23 februari 2022

Nathalie Meskens onder vuur met nieuw programma: “dat is onze fout”

De realiteit is anders

Nathalie Meskens krijgt kritiek op het nieuwe VTM-programma ‘Paradijs zoekt personeel’ dat ze presenteert. De parelwitte stranden van Zanzibar waar het programma zich afspeelt lijken weggeplukt uit een reclamefolder, maar staan in schril contrast met de armoede die in Zanzibar heerst. Toch wil de presentatrice die kritiek kaderen…

Nathalie Meskens wil haar ogen niet sluiten voor de schrijnende armoede die er heerst op het tropische eiland, maar als ambassadrice van Cunina heeft ze al veel miserie gezien en dan valt het op Zanzibar toch wel mee, benadrukt Nathalie Meskens in Nu, de weekendbijlage van Het Nieuwsblad.

Nathalie Meskens verduidelijkt dat Zanzibar een vruchtbaar eiland is. “Van honger zal je er niet snel omkomen, als je begrijpt wat ik bedoel.” Al geeft de leading lady van VTM toe dat het leven er niet makkelijk is…

“Uiteraard hebben die mensen problemen, maar wij maken vaak de fout om er met onze westerse ogen naar te kijken”, vertelt Nathalie Meskens in Het Nieuwsblad. “Hun realiteit is anders. Zij hebben heel andere normen en waarden. Elke dag is een gevecht. Maar met wat ze hebben, maken ze er het beste van. En ze blijven lachen.”

En dat vindt Nathalie Meskens indrukwekkend. “Ze hebben een heel ander verwachtingspatroon en zijn niet bezig met pesten op social media”, klinkt het bij Nathalie Meskens in Het Nieuwsblad.

Download onze app voor Android of iOS