.
News Image

Natalie Cole (65) overleden!

Jazzlegende Natalie Cole is niet meer.
Afgelopen donderdagavond is de Amerikaanse zangeres Natalie Cole in Los Angeles op 65-jarige leeftijd overleden. Ze was de dochter van Nat King Cole.
Op zesjarige leeftijd maakte ze haar debuut als zangeres op het album van haar vader. Haar vader overleed aan longkanker op het moment dat Natalie 15jaar was.
Met haar debuutalbum 'inseperable' brak ze in 1975 door. Ze kreeg hiervoor bekroond met twee 'Grammy's'.

In de jaren '80 zat ze een tijdje in een afkickkliniek omdat ze verslaafd was geraakt aan heroïne en alcohol. In 1991 ^maakte ze gebruik van de moderne techniek om 'virtueel' herenigd te worden met haar vader. Op het album 'Unforgettable...With Love' zong ze namelijk een duet met haar overleden vader.

In 2008 werd hepatitis C bij haar vastgesteld waardoor ze geregeld problemen met haar hart had. Er stonden momenteel nog enkele concerten gepland die ze heeft moeten afzeggen wegens hartproblemen. Die zijn haar nu blijkbaar fataal geworden.

Natalie Cole werd geboren op 6 februari 1950 In Los Angeles. Ze was drie keer gehuwd. In 1977 kreeg ze een zoon van Marvin Yancy, die in 1985 aan een hartaanval stierf. In 1979 kreeg ze een eigen ster op de befaamde 'Hollywood Walk of Fame'. In 2001 kreeg ze haar eigen film 'Living for love: The Natalie Cole Story'. Haar grootste hit was 'This will be'.

Bio van Natalie Cole

Meer Over:

Natalie Cole