.
Natalia
zaterdag 2 juni 2018

Natalia viert met Rihanna carnaval in Barbados

En daar horen pluimen bij!


Natalia heeft enkele enorm drukke maanden achter de rug. Van het ene optreden naar het andere. Maar zingen is mijn taal, mijn manier om me te uiten, vertelt Natalia in Nina, dus ook al was het druk, het was wel echt genieten. Toch geeft Natalia toe dat ze na zo’n tour even ‘perte totale’ is. Gelukkig kan ze nadien even gaan ontspannen met een surfvakantie in Barbados om de batterijen op te laden tegen een nieuwe piek in het najaar. Dan staat er weer heel wat op de planning.

De rustpauze onderbrak ze met plezier om snel even de studio in te duiken om een WK-lied op te nemen voor onze Rode Duivels. Natalia is erg blij met ‘Hear That Sound’, het resultaat, maar voetbal kijken vindt ze soms moeilijk. Natalia vindt de Rode Duivels geweldig en zal hun WK-matchen zeker volgen voor de televisie met een pintje in de buurt, maar als het spannend is kan ze niet blijven zitten. Dan gaat ze er te veel in op…

Tijdens de zomermaanden zal ze vooral achter de schermen werken aan de voorbereidingen voor haar nieuwe tour met Jef Neve en er moet natuurlijk ook een nieuw album klaargestoomd worden. En dan nog die grote show in de Lotto Arena. Idool 2003 betekende de grote doorbraak voor Natalia en dat betekent dat de Kempische diva dit jaar 15 jaar op de planken staat. Vijftien jaar huwelijk is kristal dus geeft Natalia op 2 november The Crystal Concert in de Lotto Arena. Hoe kijkt ze na al die jaren terug op Idool?

Natalia vertelt in Nina dat ze niks dan goede herinneringen overhoudt aan Idool en het succes dat daaruit voortvloeide. “Alles was nieuw. Ik vond alles leuk en zei op alles ja.” Spijt heeft ze nergens van. “Ik ging overal optreden, reed van hier naar ginder, ging zonder make-up het podium op, kleedde me om tussen de koeienstront, kuiste na elk optreden m’n zweet af, raprap met een washandje onder mijn armen, en hop, alweer de baan op naar een volgend optreden.” En toch: keitof, aldus Natalia. Maar hoe heeft de roem Natalia als persoon veranderd?

“Mijn carrière heeft me sowieso mee gevormd. Ik ben gegroeid, en ik heb gaandeweg ontzettend veel bijgeleerd.” Zonder de muziek zou Natalia waarschijnlijk al lang uit België weg zijn. Ze is immers mateloos geïnteresseerd in de rest van de wereld, vertelt ze in Nina. Tijdens de zomermaanden keert ze immers terug naar Barbados waar ze haar hart verloren is. Voor één keer niet louter om te surfen maar wel om het jaarlijkse carnaval te vieren. Natalia wil al jaren eens carnaval in Rio de Janeiro meemaken maar dat past nooit in de planning dus volgt ze het dit jaar maar eens in Barbados. Ook Rihanna zakt jaarlijks af dus het zal wel de moeite zijn. Natalia’s ‘kostummeke’ ligt alvast klaar, een azuurblauwe maillot met voldoende pluimen. Maar niet alles verloopt altijd naar wens. Haar carrière verloopt op wieltjes, maar privé zijn er moeilijke tijden geweest…

Afscheid nemen is spijtig genoeg prominent aanwezig in het leven van Natalia. De zangeres heeft vrienden die nog nooit iemand hebben moeten afgeven maar dat is bij haar wel anders. Natalia’s papa stierf in 2010, maar afscheid nemen zijn ook relaties die fout lopen, een hond die sterft, dierbaren die naar het buitenland verhuizen of daar wonen,… Afscheid is nooit ver weg bij Natalia. Natalia vertelt in Nina dat afscheid nemen voor iedereen moeilijk is, en dus ook voor haar. “Ik word daar ook niet beter in,” getuigt Natalia. Natalia geeft toe dat je als persoon ook elke keer wel bijleert uit dat afscheid, maar soms denkt ze toch: “Is dat echt nodig, al dat bijleren? Het is goed geweest.” Maar nu lijkt het tij te keren. Af en toe gaat Natalia naar een astrologe en hoewel ze alles met een korreltje zout neemt vertelde die toch dat de zwarte maan weg is en Natalia’s sterren goed staan. Kan Natalia dan alsnog die kinderwens vervullen?

Toen haar relatie met de Amerikaan Alex op de klippen liep had de Kempische diva het vooral moeilijk met het besef dat “die kleine” er dan toch niet ging komen. Meer dan met het besef dat haar relatie spaak gelopen was. Nochtans zou Natalia maar wat graag mama worden. Maar dan moet ze wel eerst een lief vinden. Toch is het evenmin een absolute noodzaak. “Mijn leven is sowieso heel gevuld, heel rijk, ik verveel me werkelijk nooit. De wereld heeft zoveel te bieden,” besluit Natalia haar interview in Nina, de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws met haar gekende positiviteit.