.
Natalia
dinsdag 9 januari 2024

Natalia opnieuw slachtoffer van oplichting

Dit keer werd ze dood verklaard

Dat BV’s wel eens vaker het slachtoffer zijn van foutief nieuws of oplichting, het is geen uitzondering meer. Maar wanneer je als BV wordt dood verklaard door een valse nieuwssite, dan gaat het toch wel ver.

Natalia is dit keer slachtoffer van dienst. Zij werd door een valse nieuwssite dood verklaard en dat zorgde ervoor dat heel wat mensen toch eerst enorm geschrokken waren.

“Het is een trieste dag voor België: we nemen afscheid van Natalia Druyts”, stond er op de website te lezen. Het doel van de website: mensen geld af troggelen.

Eerder werden andere BV’s ook al het slachtoffer van een valse website die geld probeerden af te troggelen van de mensen. Zo slaakte An Lemmens al een noodkreet en ook Matthias Schoenaerts liet weten dat hij slachtoffer was.

“Het lijkt alsof het van kwaad naar erger gaat, en dat is ook zo”, zegt Kenneth Dee, technologiejournalist bij VTM Nieuws. “Met de opkomst van artificiële intelligentie wordt het steeds makkelijk om foto’s te manipuleren. Dit is nog maar het begin”, klinkt het in Dag Allemaal.