.
Natalia
dinsdag 16 oktober 2018

Natalia openhartig over overleden vader.

Natalia blikt terug op zwarte dag.


Zangeres Natalia staat deze week op de cover van Story. De zangeres staat straks 15 jaar op de planken nadat ze bij Idool 2003 werd ontdekt. De tijd vliegt, daar weet de zangeres alles over. Volgende maand viert Natalia haar jubileum in de Lotto Arena maar één iemand in de zaal zal ontbreken en dat is haar vader Willy Druyts die 8 jaar geleden overleed. Natalia zal haar vader nooit vergeten, de man die streng voor haar was maar ook echt in zijn jongste dochter geloofde en haar steunde van zodra hij haar succes bij Idool 2003 zag. Willy Druyts had kanker en vocht de laatste maanden van zijn leven keihard en moedig tegen de ziekte. Acht jaar na zijn overlijden zit haar vader nog altijd bij Natalia in haar gedachten. Elke dag weer…

“Alles wat ik doe of denk is gebaseerd op wat ik van hem heb geleerd. Dat je alles mag zeggen tegen iedereen, als je dat maar op een fatsoenlijke manier doet, bijvoorbeeld. Papa was al vijftig toen ik geboren werd, maar dat heb ik nooit erg gevonden. Een jonge vader had me waarschijnlijk nooit zoveel wijsheid kunnen meegeven. Nu heb ik soms het gevoel dat er een oude ziel in mij schuilt”, vertelt Natalia deze week in Story.

“Onze pa was altijd de katalysator voor de dynamiek tussen mama en mij. Ik voelde wel dat zij meer naar mij trok na zijn dood, maar ik was te egoïstisch en zat te veel gevangen in mijn eigen verdriet. Met de Engelstalige cover van Dankbaar, een liedje van Gers Pardoel dat ik bracht in Liefde Voor Muziek, heb ik mama wel willen tonen hoe erkentelijk ik haar ben. En dat heeft haar diep ontroerd”, gaat Natalia verder in Story.