You are here

Natalia in tranen bij lezen brief van haar papa

13/02/2018 09:00-

De brief waar Natalia jarenlang niets van wist.

Natalia was onlangs te gast in Winteruur bij Wim Helsen op Canvas. Natalia had een brief bij die haar vader voor Natalia’s zus Patricia schreef toen zij op de vooravond van haar achttiende verjaardag stond. Die brief kreeg Natalia pas een goed jaar geleden voor het eerst te lezen en dat deed haar wel wat. Maar laten we beginnen met de inhoud van die brief.

“Patricia, als deze brief in Knokke aankomt, zit je waarschijnlijk vlakbij uw verjaardag. Achttien jaar, in jouw ogen waarschijnlijk de drempel van de volwassenheid. 32 jaar terug schreef ik bij die gelegenheid een brief aan moeder en vader die ik onlangs heb teruggevonden tussen oude paperassen. Bij gelegenheid laat ik hem eens lezen. Ik kan hier zeggen dat ik een goede zoon was geweest voor goede ouders. En het leven gaat verder. Vandaag komt uw zusje Nathalie naar huis. In de euforie van blijde dagen is dit een nieuw begin: een kindje geboren uit liefde. Om de beurt wordt ze door Arlette en mij verwend, vertroeteld en gewiegd. Wat een weelde. Dat ik dat nog mag beleven heeft me oneindig veel balsem gesmeerd op de troebelen van de laatste jaren. Maar bon, ieder leven heeft z'n ups en downs en binnenin moet ieder voor zichzelf uitmaken waarmee hij of zij als goed mens wil naar buiten treden. Mijn grootste dochter gaat nu een verjaardag vieren waar zeker een deeltje van haar hart bij papa zal zijn. Ik wens haar voor alles het beste, het mooiste en een gewetensvolle familiale rijpheid. Papa”

Natalia heeft twee halfzussen van haar papa en twee halfzussen van haar mama. Natalia is blij dat ze een kind is dat geboren is uit liefde tussen haar mama en papa en dat is volgens haar vandaag de dag toch wel anders. “Ik vind dat de mensen tegenwoordig veel te weinig nadenken, dat die maar klein mannen maken en dat het allemaal niet zo nauw steekt. Ik meen dat echt. De verantwoordelijkheid om een kind op de wereld te zetten, daar gaan de mensen veel te licht over. Ik heb geen kinderen maar ik heb daar ook over nagedacht. Ik zeg nooit nooit en sta er absoluut voor open. Ik had er al tien kunnen hebben”, lacht Natalia. `Maar je wil een kind niet zomaar op de wereld zetten, dat is niet iets om mee te spelen hé.”

Natalia heeft al heel wat over mama worden gehoord van haar vrienden en vriendinnen. Natalia was het febbeke van haar papa die zeven jaar geleden overleden is. Willy Druyts schreef de brief aan Patricia toen hij 50 was en hij een wijs man was. Hij zei altijd: `Ik kan zoveel méér wijsheid meegeven aan u dan ik aan mijn vorige kinderen heb kunnen doen.' Ik ben héél blij dat ik een papa had die vijftig jaar ouder was.

Natalia kan vandaag de dag de brief van haar papa lezen zonder één traan te laten. “Maar in ’t begin moest ik altijd wenen als ik de brief voorlas aan vrienden en kennissen”, vertelt Natalia in Winteruur.

Meer nieuws over:

Natalia, Winteruur, Wim Helsen

Gerelateerde foto's:

2 Meisjes Op Het Strand

Natalia - Oostende - 08/08/2017

Zomer van Puurs

Natalia - Puurs - 24/06/2017

Rode Neuzen Concert

Natalia - Antwerpen - 30/11/2016

2 Meisjes Op Het Strand

Natalia - Oostende - 17/08/2016

Zomerhit 2016

Natalia - Blankenberge - 21/08/2016

Boerenrock

Natalia - Kortenaken - 31/08/2016

Kick-off zomertour In My Blood

Natalia - Deinze - 24/06/2016

Het Grootste Café

Natalia - Hasselt - 30/04/2016

CD-voorstelling In My Blood

Natalia - Antwerpen - 23/04/2016

Ladies of Soul ft. Natalia

Natalia - Antwerpen - 14/01/2016

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde Fanquiz:

Gerelateerde muziek:

Tracklist van Natalia