.
natalia
vrijdag 17 februari 2023

Natalia haalt haar slag thuis

Rechter erkent het leed van Kempische zangeres

Tijdens de eerste drie maanden van 2021 kreeg Natalia via sociale media doodsbedreigingen van een 35-jarige vrouw uit Zulte.

De vrouw werd omwille van de feiten al geïnterneerd in juni 2022. Maar daarmee was de zaak nog niet volledig afgehandeld op juridisch vlak. De zangeres eiste immers ook nog een schadevergoeding van haar belaagster.

“Door een schadevergoeding te eisen, wil Natalia een signaal geven. Niet alleen naar de beklaagde toe, maar naar de hele samenleving. Iedereen moet beseffen dat het niet door de beugel kan dat er zo'n berichten worden verstuurd via sociale media”, duidt advocaat Philip De Cleeme Natalia’s beslissing.

De raadsman benadrukte wel dat het haar niet te doen is om geldgewin: “Persoonlijk geldgewin is hier niet aan de orde. Ze vraagt dat de schadevergoeding wordt toegekend aan een goed doel. We kijken naar de rechtbank om een voorstel te doen. Zelf denken we bijvoorbeeld aan een vzw die zich inzet voor mensen met psychische problemen.”

De rechtbank van Turnhout kende Natalia uiteindelijk een schadevergoeding van 1.250 euro toe. De rechtbank acht het voldoende bewezen dat de feiten aanleiding hebben gegeven tot angstgevoelens en een aantasting van het veiligheidsgevoel van de zangeres. De schadevergoeding wordt evenwel niet rechtstreeks aan een goed doel toegekend omdat een dergelijke beslissing “niet tot de rechtsmacht van de rechtbank behoort”. Natalia zal het geld dus sowieso op haar eigen rekening gestort krijgen waarna ze het zelf kan doorstorten aan een goed doel van haar keuze.