.
natalia
maandag 26 februari 2024

Natalia doorbreekt de stilte

Ze reageert voor het eerst

Afgelopen week is er heel wat te doen geweest rond het programma: 'Natalia & Astrid: Back To Reality'. Natalia en Astrid Coppens zouden een maand lang leven als alleenstaande mama's, met een beperkt budget en geen luxe. Maar na de eerste uitzending kwam er zoveel kritiek op, dat VTM besloot om het programma niet langer meer uit te zenden.

Tot voor kort reageerden Natalia en Astrid Coppens niet op de hele heisa, maar nu heeft Natalia toch het stilzwijgen doorbroken."Allereerst leef ik enorm mee met alle mama's die zich aangesproken en gekwetst voelen. Dat heb ik zeker nooit gewild. Daarnaast is het programma helemaal anders uitgedraaid dan het bedoeld was, en dat heeft voor veel moeilijkheden gezorgd", begint ze haar video.

In haar video vertelt Natalia ook dat het de schuld is van de pers dat de opzet van het programma helemaal is verdraaid. In de perstekst stond over de reeks: 'met beide voeten in de dagelijkse, soms harde realiteit stappen van heel wat alleenstaande ouders. Een maand lang worden ze mama's met een minimum en schuiven ze alle luxe aan de kant."

Volgens Natalia is er altijd gesproken over een bewustwording rond het inkomen en nooit over armoede. Dat is volgens Natalia iets wat de pers ervan heeft gemaakt. Verder reageert Natalia ook op de buurtbewoners van Turnhout die beweren dat ze nooit in hun huurhuis hebben geslapen en dat hun luxewagen gewoon een eindje verder in de straat stond. Ook dat is volgens Natalia allemaal niet waar.

En ze praat ook over de geruchten van haar eigen 'ongepast gedrag'. "Er zijn tijdens het maken van het programma zaken misgelopen, wat bij iedereen voor frustraties heeft gezorgd. Ik kan zeker toegeven dat het mij soms te veel werd en dat ik heftiger heb gereageerd dan anders. Ik kan de mensen op de set enkel een warm hart toedragen, omdat iedereen altijd voor het beste is willen gaan. We hebben er als volwassen mensen over gesproken", besluit ze.