.
Huis Gemaakt met Dina Tersago
dinsdag 27 april 2021

Na ‘huisje’ tijd voor ‘tuintje’ en ‘boompje’ in Huis Gemaakt

Mooi weer? Dan nemen we de tuin onder handen.

De Huis Gemaakt-koppels zijn voorbij de helft van de verbouwingen en de drie vervallen panden worden stilaan omgetoverd tot echte parels. Op woensdag 28 april stappen de koppels even weg van het ‘huisje’ en buigen ze zich over het bijhorende ‘tuintje’ en ‘boompje’.
De duo’s nemen de tuin onder handen en mogen daar van Dina Tersago voor het eerst hulp van een familielid voor inschakelen. Rubens broer Wout snelt te hulp in Lokeren, Jerina’s zus Lenore steekt een handje toe in Kortrijk en Laakdal krijgt versterking van Kenny’s pluspapa.

De koppels kunnen rekenen op de tips en expertise van tuinarchitect Jeamie Hendrickx uit Brecht, specialist in het omtoveren van kleine of stadstuinen tot groene oases. Zijn duurzame aanpak en creatieve ideeën leverden hem in 2020 de publieksprijs op bij de uitreiking van De Vlaamse Tuinaannemer. Jeamie gaat langs bij de koppels buigt zich over hun tuinproject.

In Kortrijk droomt Harry al luidop van een authentieke houten porch met vuurkorf en bloemen. “Bèreveel bloemen.” Zo’n houten porch bouwen is echter een tijdrovende klus. Tijd die Harry & Jerina niet hebben. Maar zijn ze bereid een toegeving te doen? Ruben & Antje halen de boerenbuiten naar Lokeren, inclusief pluimvee. Kippen in de tuin, Ruben heeft er altijd al van gedroomd. Jeamie zorgt ervoor dat ze niet als een kip zonder kop te werk gaan. en wijst hen op de voor- en nadelen. In Laakdal zijn de groene vingers iets minder te bespeuren. Het plan van Kenny & Amber doet Jeamie’s wenkbrauwen fronsen. “Er stond niet veel op, buiten een vierkant voor een terras en een padje.” En ook de bloemen en planten die het koppel heeft voorzien roepen vraagtekens op. “Jullie hebben klimplanten voor de hele gemeente gekocht”, merkt Jeamie op. “We hebben enkel naar de prentjes gekeken”, luidt de reactie van Amber. In Laakdal is er dus nog werk aan de winkel.
Kenny & Amber waren vorige week het eerste Huis Gemaakt-koppel dat een kamerprijs van 2.000 euro op zak mocht steken. Deze week is er opnieuw extra verbouwbudget uit te delen voor de beste badkamer, die de koppels vorige week hebben opgeleverd. De moeilijkste verbouwing van allemaal, waardoor enkele koppels niet tijdig klaar raakten. Worden ze daar nu op afgerekend? Gert en Cerina gaan langs om de uitgevoerde werken grondig te inspecteren en duiden één winnaar aan.

Aflevering 8 van 'Huis Gemaakt', op woensdag 28 april om 20.40 bij VTM

Bio van Dina Tersago