.
News Image

Na het succes met Regi: Jake Reese gaat solo

Aan optredens of promo met Regi verdien ik rechtstreeks niets


Tot een tijdje geleden kende niemand in Vlaanderen Jake Reese. Dankzij Regi Penxten van Milk Inc werd Jake beroemd in Vlaanderen en dat kan voor een Nederlander tellen. Aan Story vertelde Jake Reese dat hij solo gaat. “Ik zie Regi nog wel als een coach”, lezen we op de cover van het weekblad. “Hij moeit zich graag met mijn carrière”, gaat Jake verder.



Jake Reese wil zijn pijlen op Vlaanderen richten en daar is een goede reden voor. “Omdat ik hier een frisse start kan maken. In Nederland blijf ik die gast die tien jaar geleden X Factor won, en de man van tv-presentatrice Kim Kötter. In Vlaanderen kan ik het publiek muzikaal nog echt verrassen. En toch kennen de mensen mijn stem al, zeker sinds Liefde voor Muziek.”



Jake wil het ijzer smeden nu het nog heet is. De afgelopen maanden ging Jake vaak op stap met OT en met Regi Penxten. Daarmee verdiende hij geen cent. “Voor het geld moet je geen artiest worden in België. De vergoedingen en inkomsten uit muziek liggen een stuk lager dan in Nederland. Daarom zijn er bij ons in Nederland ook veel meer artiesten die daarvan kunnen leven. Maar voor mij draait muziek niet om geld. Aan optredens of promo met Regi verdien ik rechtstreeks niets, maar ik vind het leuk en ik zie het als een investering om door te breken in België.”