.
News Image

Muse op Werchter Boutique

Werchter Boutique presents, het avondfestival in Werchter, pakt in 2013 uit met een klepper van formaat. Muse -“The Best Act in The World Today” dixit het Engelse Q Magazine- geeft op dinsdag 18 juni een grootse show in het Festivalpark in Werchter.

Werchter Boutique presents, het avondfestival in Werchter, pakt in 2013 uit met een klepper van formaat. Muse -“The Best Act in The World Today” dixit het Engelse Q Magazine- geeft op dinsdag 18 juni een grootse show in het Festivalpark in Werchter.

Muse blaakt van het zelfvertrouwen. Het Britse rocktrio heeft na zes albums alle denkbare obstakels en kinderziekten overwonnen. Het kan bovendien een hallucinant palmares voorleggen. De heren hebben meer dan 15 miljoen platen verkocht en bijna 40 grote onderscheidingen in de kast staan. Het Britse muziekmagazine Q riep de groep eerder dit jaar voor de tweede keer uit tot ‘Best Act In The World Today’. Het drietal gaat volgende zomer voor nog beter. Ook in ons land heeft Muse de voorbije 10 jaar brokken gemaakt. De jongste drie albums haalden de eerste plaats van de Ultratop. Op 18 december 2012 speelt Muse voor de derde keer in het Sportpaleis in Antwerpen. De tickets waren na een half uur al uitverkocht. En dan zijn er natuurlijk de vijf passages op het hoofdpodium van Rock Werchter (2000-2001-2006-2007-2010). In het hen zo vertrouwde festivalpark stoten ze in juni 2013 door naar een volgend niveau. Muse is toegetreden tot de selecte club die op eigen kracht grote stadions en openluchtvenues kan begeesteren. Dat is de hoogte van de Stones, U2 of Queen, de groep die ze heel dicht benaderen in de categorieën excentriciteit, genialiteit en schoonheid. Het drietal is muzikaal hoogbegaafd en frontman Matthew Bellamy steekt daar nog eens bovenuit. Een sterk bewijs is het nummer ‘Exogenesis’ op ‘The Resistance’ (2009). Een symfonie in drie delen waarop 40 muzikanten meedoen. Bellamy liet zich inspireren door klassieke componisten als Chopin en Rachmaninov en door rockklassiekers als Pink Floyd en… Queen. De liefde is wederzijds. Gitarist Bryan May typeert Muse als “… extreem getalenteerde muzikanten met gezonde dosissen waanzin en humor…”. Zo is dat. Over Werchter Boutique presents: Werchter Boutique presents... is een avondfestival voor fijnproevers en feestvierders. Alles draait rond één absolute topnaam. Alleen de Groten der Aarde komen in aanmerking. Artiesten die hoogwaardig en avondvullend entertainment brengen en die een grote massa in de openlucht kunnen begeesteren. Wisten het Festivalpark eerder al in te palmen: Madonna, Prince en Metallica. Werchter Boutique presents Muse vindt plaats op dinsdag 18 juni 2013 in het Festivalpark in Werchter. Een ticket voor Werchter Boutique presents Muse kost 69 euro (excl. servicekosten) in voorverkoop. De tickets voor Werchter Boutique presents Muse zijn vanaf vrijdag 23 november om 10u te koop via Proximus Go For Music: proximusgoformusic.be en via 0900 2 60 60 (0,5 euro/incl btw) Vanaf 3 december zijn de tickets ook verkrijgbaar via de filialen van Fnac, Free Record Shop en via ticketnet.be .